Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Voimakas maanjäristys ravisteli Uutta-Kaledoniaa

Voimakas maanjäristys ravisteli keskiviikkona Suomen aikaa Ranskalle kuuluvaa Uutta-Kaledoniaa Oseaniassa. Maanjäristys aiheutti myös pienen tsunamin, joka ei tiettävästi aiheuttanut vahinkoja missään.

Esimerkiksi Fidzillä tsunamiaallon korkeus oli vain 30 senttiä, ja maan seismologiaviranomaiset peruivat aiemmin antamansa varoituksen. Varoitukset peruttiin myös muissa alueen valtioissa.

Järistys iski Uuteen-Kaledoniaan pian puolenyön jälkeen torstaina paikallista aikaa, eli varhain iltapäivällä keskiviikkona Suomen aikaa. Järistyksen keskus oli kymmenen kilometrin syvyydessä nelisensataa kilometriä Uuden-Kaledonian Pinssaaren itäpuolella, ja sen voimakkuus oli Yhdysvaltain geologisen tutkimuskeskuksen mukaan 7,7.

Alue kuuluu niin sanottuun Tyynenmeren tulirenkaaseen, jossa mannerlaatat törmäävät toisiinsa. Sen seurauksena maanjäristykset ja tulivuorenpurkaukset ovat alueella yleisiä.