Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hongkongin tiukkenevat matkustusrajoitukset herättävät huolta

Hongkongin tiukkenevat matkustusrajoitukset herättävät huolta asukkaiden keskuudessa, kertoo Guardian -lehti.

Hongkongissa on valmisteilla uusi laki, joka antaisi Hongkongin maahanmuuttojohtajalle rajoittamattomat valtuudet kieltää ihmisten poistuminen Hongkongista. Laki koskisi kaikkia ihmisiä, ei vain Hongkongin asukkaita.

Hongkongin asianajajayhdistys protestoi perjantaina valmisteilla olevaa lakia vastaan. Yhdistyksen mukaan poistumiskielloista tulisi päättää oikeusistuimissa eikä vain maahanmuuttojohtajan toimesta.

Yhdistyksen mielestä uudessa laissa ei määritellä perusteita, joilla maahanmuuttojohtaja voisi päättää poistumiskielloista eikä myöskään perustella miksi tällainen vallanlisäys olisi tarpeen.

Kasvava määrä demokratia-aktivisteja ja poliitikkoja on muuttanut pois Hongkongista sen jälkeen, kun kaupunkivaltiossa otettiin käyttöön uusi turvallisuuslaki, joka lisäsi viranomaisten valtuuksia.

Monet hongkongilaiset ovat muuttaneet lain voimaantulon jälkeen esimerkiksi Britanniaan, Kanadaan tai Taiwaniin. Samaan aikaan Hongkongissa on pidätetty kymmeniä näkyviä demokratia-aktivisteja kuten esimerkiksi Joshua Wong ja Jimmy Lai.