Itä-Helsingin laaja sähkökatko kokonaan ohitse

Pelastuslaitoksen auto sähkökatkosta kärsineen kauppakeskus Hertsin ulkopuolella Itä-Helsingin Herttoniemessä. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Itä-Helsingissä aamukymmeneltä alkanut sähkökatko on ohitse, energiayhtiö Helen kertoo sivuillaan .

Katkon takia pahimmillaan noin 20 000 asiakasta oli ilman sähköjä Herttoniemen, Vartiokylän, Tammisalon, Kulosaaren ja Laajasalon alueilla. Sähkökatkon takia myös lämmönjakelussa oli häiriöitä samoilla alueilla.

Vika paikannettiin Helenin mukaan Herttoniemen sähköasemalle. Laitevian seurauksena asemalle syntyi savua ja se oli syynä sille, miksi sähköjen palauttaminen asiakkaille kesti poikkeuksellisen pitkään. Pelastuslaitos oli paikalla tuulettamassa tiloja, ja Helenin henkilökunta pääsi selvittämään tapahtunutta sekä kytkemään sähköjä vasta savutuuletuksen jälkeen.

Helenin viestintäjohtaja Seija Uusitalo kertoi aiemmin STT:lle, että kyseessä oli muuntamovika.

Sähkökatkon takia myös joidenkin metroasemien valot, liukuportaat ja hissit eivät olleet toiminnassa, Helsingin seudun liikenne (HSL) kertoi Twitterissä . Kaikille metroasemille saatiin palautettua sähköt hieman puolen päivän jälkeen.

Aiemmin HSL:n viestinnästä kehotettiin hissiä tarvitsevia matkustajia käyttämään metron sijaan runkobussilinjoja Itäkeskuksen ja Kulosaaren välisillä asemilla.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka