Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Säilytätkö tuoretta leipää muovipussissa? – Ei kannattaisi, paljastaa HS-testin tulos

Leipä kannattaa säilyttää omassa paperisessa ostopussissaan, kertoo Helsingin Sanomat, joka testasi viisi tapaa säilöä tuoretta leipää.

Testileipä oli Fazer Leipomoiden Paesano-vehnäleipä, jossa on rapea kuori ja pehmeä sisus. Leivät olivat ostettaessa lämpöisiä. Puoliksi leikattuna niitä säilytettiin kolme päivää.

Paperipussin lisäksi leipiä säilytettiin puisella leikkuulaudalla ilman suojaa ja leivän pohja vasten leikkuulautaa, puisella leikkuulaudalla ilman suojaa pystyasennossa ja leikkauspinta vasten leikkuulautaa, muovisessa pakastuspussissa sekä pellavaiseen keittiöpyyhkeeseen käärittynä.

HS-testi paljasti, että yksikään leivistä ei homehtunut kolmessa päivässä, mutta leivät kuivuivat eri tavalla.

Pehmeimpänä ja kosteimpana leipä säilyi muovipussissa. Tosin HS-raadin mielestä muovipussileipä tuntui liian pehmeältä: leivän kuori menetti rapeutensa ja leivän rakenteesta tuli pullamainen.

Toiseksi pehmeimpänä säilyi paperipussileipä. Tämä tapa osoittautui parhaaksi, sillä raadin mielestä leivän kuori ei kuivunut liikaa. Lisäksi leivän sisus oli vielä mehevä testin päätyttyä.

– Paperipussi on siitä hyvä pakkaus käsin tehdylle leivälle, että se hengittää, jolloin leivän kuori pysyy rapeana. Pussin suu kannattaa taittaa, jotta ilmaa ei mene liikaa pussin sisälle. Jos leipä on vielä ostohetkellä lämmin, kannattaa pussin suuta pitää auki siihen asti, että leipä on kunnolla jäähtynyt. Näin kuori pysyy rapeana, kommentoi HS:lle Fazer Leipomoiden myymäläleipomoliiketoiminnasta vastaava johtaja Marika Hagelberg.