Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varustamot vaativat koronatodistuksia tästä päivästä alkaen

Varustamot edellyttävät tästä päivästä alkaen ulkomailta saapuvilta matkustajilta todistusta negatiivisesta koronatestistä tai sairastetusta taudista. Vaatimus koskee näin ollen myös kotimaahan palaavia Suomen kansalaisia.

Vaatimus koskee yli 12-vuotiaita matkustajia. Todistusta ei edellytetä risteilymatkustajilta, jotka ovat pysyneet koko ajan laivassa.

Todistukseksi riittää testistä saatu tekstiviesti-ilmoitus tai sähköposti, jos siitä käy ilmi testatun nimi, näytteenoton ajankohta sekä testituloksen myöntäjä. Koronatestin voi ottaa aikaisintaan 72 tuntia ennen matkan alkua, jotta sen tulos kelpaa laivaan pääsyksi.

Koronarokotteen saaneita kohdellaan toistaiseksi samalla tavalla kuin muita matkustajia. Tämä käytäntö perustuu Euroopan tautivirasto ECDC:n ja Maailman terveysjärjestö WHO:n suosituksiin. Tilanne voi tulevaisuudessa muuttua.

Todistusvaade ei tietyin edellytyksin koske logistiikka-alan kuljettajia tai huoltovarmuuden kannalta välttämättömiä ammattilaisia.

Uusi käytäntö perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vahvaan suositukseen, ja sillä halutaan torjua etenkin koronavirusmuunnosten leviämistä. Vaatimukset koskevat Suomen Varustamon jäseniä, kuten esimerkiksi Tallink Siljaa ja Viking Linea . Jäsenistöön kuuluu 25 ulkomaan liikennettä harjoittavaa varustamoa.

Lentoyhtiö Finnair on vaatinut Suomeen tulevilta asiakkailta koronatestitodistuksen tai vastaavan tammikuun lopusta lähtien.