Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvallat lisäsi kaksi Myanmarin sotilasjuntan johtajaa pakotelistalle

Yhdysvallat kertoi lisänneensä kaksi uutta Myanmarin sotilasjuntan johtajaa pakotelistalle. Yhdysvallat varoitti samalla jatkotoimista.

Pakotelistalle joutuivat Myanmarin ilmavoimien komentaja kenraali Maung Maung Kyaw sekä kenraaliluutnantti Moe Myint Tun. Kenraalien Yhdysvalloissa olevat varat jäädytettiin ja heidän saapumisensa maahan on estetty.

Aiemmin Yhdysvallat on asettanut pakotteita juntan johtajalle kenraali Min Aung Hlaingille, joka syrjäytti helmikuun alussa maata johtaneen Aung San Suu Kyin.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Antony Blinken varoitti junttaa Myanmarin mielenosoitusten väkivaltaisesta hajottamisesta.

– Me emme epäröi asettaa lisäpakotteita niille, jotka syyllistyvät väkivaltaan ja ihmisten tahdon tukahduttamiseen, Blinken linjasi.

Maanantaina sadattuhannet ihmiset osoittivat mieltä junttaa vastaan.

Blinken kehotti junttaa lopettamaan hyökkäykset rauhanomaisia mielenosoittajia, toimittajia ja aktivisteja vastaan. Lisäksi Blinken kehotti vapauttamaan vallankaappauksen jälkeen pidätetyt ihmiset ja palauttamaan demokraattisesti valitun hallinnon takaisin valtaan.

Vallasta syrjäytettyä ja vangittua Aung San Suu Kyitä ei ole nähty sen jälkeen, kun armeija kaappasi vallan. Suu Kyitä vastaan on nostettu kaksi syytettä. Häntä syytetään maan tuonti- ja vientilakien rikkomisesta hänen kotoaan löydettyjen radiopuhelinten perusteella. Lisäksi hänen on kerrottu saaneen syytteen myös luonnononnettomuuslain rikkomisesta. Suu Kyin oikeuskäsittelyn odotetaan alkavan 1. maaliskuuta.