Merkelin viestinnässä työskennellyt mies sai ehdollisen tuomion vakoilusta Egyptin hyväksi

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin tiedotuksen parissa työskennellyt mies on saanut vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdollisen vankeustuomion vakoilusta Egyptin hyväksi. 66-vuotias mies on Saksan kansalainen mutta alun perin kotoisin Egyptistä.

Mies tunnusti toimittaneensa työssään saamiaan tietoja Egyptin tiedustelupalvelulle vuosien 2010 ja 2019 välillä. Mies oli vuodesta 1999 työskennellyt liittovaltion viestintätoimistossa, joka hoitaa myös liittokanslerin mediasuhteita.

Hänen entisen esimiehensä mukaan mies ei työssään päässyt käsiksi salaisiin tietoihin. Mies keräsi tietoja Egyptiin liittyvistä kysymyksistä Saksan ulko- ja sisäpolitiikassa.

Tutkinnassa ei ilmennyt, että mies olisi saanut luovuttamistaan tiedoista rahaa. Hänen uskotaan halunneen suosiollista kohtelua Egyptin viranomaisilta ja onnistuneen saamaan apua äitinsä eläkehakemukselle.

Tapaus tuli julki vuonna 2019. Saksan tiedustelupalvelu julkisti tuolloin raportin, jonka mukaan Egyptin kotimaan ja ulkomaan tiedustelu ovat aktiivisia Saksassa. Egyptin tiedustelun päätavoite on kerätä tietoja presidentti Abdel Fattah al-Sisin hallintoa vastustavista ryhmistä, kuten Muslimiveljeskunnasta.

Mainos: Punos Mobile

Mainos: Punos Mobile

Koodarin koti on Kouvolassa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka