Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Koronarokotteen saanut Suomessa yli 636 300 ihmistä – yli 840 uutta tartuntaa raportoitu

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa nyt yli 636 300 ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Rokotettujen määrä on lisääntynyt eilisestä noin 25 000:lla.

Rokotteen toisen annoksen on saanut runsaat 86 800 ihmistä.

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut nyt 11,4 prosenttia suomalaisista.

Aiemmin tänään kerrottiin 842 uudesta koronavirustartunnasta. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 9 251 tartuntaa, mikä on 1 404 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Suomessa on raportoitu kolme uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoo THL.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on 278 ihmistä, heistä tehohoidossa 56.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa lähes 68 700.

Helsingin vankilassa 15 vankia altistunut koronavirukselle

Helsingin vankilassa 15 vankia on altistunut koronavirustartunnalle, kertoo Rikosseuraamuslaitos (Rise) tiedotteessa. Altistuminen on tapahtunut vankien kesken.

Rise kertoo, että altistumisen vuoksi on tehty tarvittavat karanteenitoimet ja altistuneista levinneet mahdolliset jatkotartunnat selvitetään testein. Vankilan henkilöstö on saanut ohjeet suojautumisesta.

Risen mukaan uusien vankeusrangaistusten aloitusten yhteydessä tehdään koronatestejä ja niissä on viime viikkoina havaittu koronatartuntoja aiempaa enemmän.

Suomen heikentynyt koronavirustilanne lisää Risen mukaan vankilassa leviävän epidemian riskiä merkittävästi. Valmiuspäällikkö Anssi Vuosalmen mukaan vankiloissa on vältytty laajemmilta tartunnoilta rajoitus- ja torjuntatoimilla.

Eckerö Line vaatii matkustajilta maskia perjantaista alkaen

Laivavarustamo Eckerö Line kertoo vaativansa kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä matkustajilta maskia yhtiön Finlandia ja Finbo Cargo -aluksilla perjantaista alkaen. Maskipakko kattaa myös yhtiön terminaalit satamissa.

Yhtiö perustelee ratkaisuaan vaikealla koronatilanteella sekä halulla varmistaa matkustajien ja henkilökuntansa turvallisuuden. Maskia ei edellytetä ihmisiltä, jotka eivät voi sitä terveydellisistä syistä käyttää. Aluksilla maskia ei tarvitse käyttää syödessä eikä hyteissä.

Varustamoyhtiöistä Viking Line ja Tallink ovat jo aiemmin määränneet aluksilleen maskipakon kaikille 12 vuotta täyttäneille matkustajille.

Eckerö Linen maskipakosta kertoi aiemmin muun muassa MTV uutiset .