Suomen luonnon päivä sekä Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivä pääsevät liputuspäiviksi kalenteriin

Suomalaiseen kalenteriin lisätään vuonna 2023 kaksi uutta vakiintunutta liputuspäivää, sisäministeriö kertoo.

Nämä ovat elokuun viimeisenä lauantaina vietettävä Suomen luonnon päivä sekä Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivä 1. lokakuuta.

Molemmat ovat tällä hetkellä niin sanottuja suositeltuja liputuspäiviä. Koska sisäministeriö on antanut Miina Sillanpään päivälle liputussuosituksen vuodesta 2016 ja Suomen luonnon päivälle vuodesta 2017, Helsingin yliopiston almanakkatoimisto päätti lisätä niille kalenteriin lipunkuvan vuodesta 2023 alkaen.

– Suomalaiseen yhteiskuntaan kuuluu kiinteästi kansalaisjärjestöjen arvokas työ ja kansalaisvaikuttaminen. Myös Suomen luonto on tärkeä osa arkeamme ja sitä olemme aina arvostaneet suuresti, liputuksista vastaava sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) sanoo tiedotteessa.

Suomessa on tämän jälkeen seitsemän virallista, liputusasetuksessa mainittua liputuspäivää ja 15 vakiintunutta liputuspäivää.

Suomen luonnon päivää on vietetty vuodesta 2013 ja kalenteriin se merkittiin 2020, silloin tosin vielä ilman lipunkuvaa. Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäiväksi valittiin 1. lokakuuta, koska sinä päivänä valtiopäiväjärjestys ja vaalilaki tulivat voimaan vuonna 1906 Suomen suuriruhtinaskunnassa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka