Asianajaja: Navalnyilla kovia tuskia, avustajat pelkäävät hänen henkensä puolesta

Maaliskuun alussa otettu kuva portilta Pokrovin rangaistussiirtolassa, missä Aleksei Navalnyi suorittaa rangaistustaan. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjällä vankilassa olevalla oppositiopoliitikolla Aleksei Navalnyilla on kovia kipuja, ja hänen avustajansa pelkäävät hänen henkensä puolesta, sanoi Navalnyin asianajaja torstaina.

– Hän kärsii kovista selkäkivuista ja kivusta oikeassa jalassaan. Jokainen pelkää hänen henkensä ja terveytensä puolesta, sanoi asianajaja Olga Mihailova televisiohaastattelussa.

Mihailovan mukaan Navalnyin oikea jalka on tunnoton ja "kauheassa kunnossa".

Navalnyi syyttää Venäjän viranomaisia myös siitä, että häntä kidutetaan riistämällä mahdollisuus nukkumiseen. Oppositiopoliitikko herätetään joka yö kahdeksan kertaa, koska vankilaviranomaiset haluavat varmistaa, ettei hän ole paennut sellistään.

– Tässä on kysymys siitä, että minua kidutetaan estämällä nukkuminen, Navalnyi sanoi asianajajilleen välittämässä valituksessa.

Kreml ei seuraa Navalnyin terveyttä

Navalnyin avustaja Leonid Volkov sanoi jo aikaisemmin, että Navalnyi on saatettu viedä sairaalaan ja "hänelle on tapahtunut jotain hyvin pahaa".

Kremlin edustajan Dmitri Peskovin mukaan Kremlissä ei seurata Navalnyin terveydentilaa.

– Vankien terveydestä vastaavat vankiloiden viranomaiset. Se on heidän työtään, Peskov kuittasi.

Navalnyi pidätettiin tammikuussa, kun hän palasi Venäjälle Saksasta. Viime kuussa hänet tuomittiin reiluksi kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan, kun hänen vanha kavallustuomionsa muutettiin ehdottomaksi vankeudeksi.

Navalnyi myrkytettiin elokuussa, minkä jälkeen häntä pidettiin koomassa ja hengityskoneessa, ja siirrettiin myöhemmin sairaalahoitoon Saksaan. Navalnyi otettiin kiinni heti, kun hän palasi Saksasta Venäjälle.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka