Poliisin mukaan turvavälit eivät toteutuneet Turussa koronarajoituksia vastustavissa mielenosoituksissa – ihmisiä käskettiin poistumaan paikalta

Mielenosoituksilla vastustetaan rajoituksia, joilla on tarkoitus hillitä koronaepidemiaa. Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

Elina Korkee, Johanna Latvala, Iiro-Matti Nieminen / STT

Lounais-Suomen poliisi kertoo Twitterissä , että turvavälit eivät enää toteutuneet Turussa koronarajoituksia vastustavissa mielenosoituksissa, joten poliisi käski läsnäolijoita poistumaan paikalta. Poliisin mukaan mielenosoittajat olivat tuolloin siirtyneet Tuomiokirkkotorilta Yliopistonkadun kävelyosuudelle.

– Siinä matkallakaan eivät ihan turvavälit toteutuneet. Viimeistään siinä vaiheessa, kun he pääsivät Yliopistonkadulle, oli sen verran väki pakkautunut eivätkä turvavälit toteutuneet, että poliisi kehotti ihmisiä poistumaan, kertoi Lounais-Suomen poliisin viestintäpäällikkö Anna Saarenoja STT:lle päivällä hieman ennen kello neljää.

Lounais-Suomen poliisi tviittasi kello 16:n jälkeen, että tilanne Yliopistonkadulla on päättynyt.

– Näkyvällä valvonnalla poliisi varmistaa yhä, että Turun keskustan alueella noudatetaan kokoontumisrajoituksia, tviitissä sanottiin.

Poliisin arvion mukaan mielenosoituksiin osallistui noin 150 ihmistä.

Poliisi kertoi ottaneensa kiinni kaksi ihmistä Yliopistonkadulla. Poliisin mukaan henkilöt eivät noudattaneet poliisin poistumiskäskyä. Kiinniottojen perusteena oli yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen, poliisi tviittasi .

Mielenosoitukset alkoivat Tuomiokirkkotorilla, missä pidettiin puheita. Poliisin mukaan Tuomiokirkkotorilla rajoituksia noudatettiin pääsääntöisesti hyvin ja tilanne oli rauhallinen.

Helsingin mielenosoituksista tehty rikosilmoitus

Viime lauantaina Helsingissä järjestettiin koronarajoituksia vastustavia mielenosoituksia, joihin osallistui poliisin arvion mukaan noin 400 ihmistä. Helsingin mielenosoituksista tehtiin rikosilmoitus sunnuntaina. Poliisi tutkii, kuka on syyllistynyt rikoksiin eli rikkonut kokoontumisrajoituksia.

Saarenoja ei osannut vielä lauantaina päivällä kertoa, aiheutuuko Turun mielenosoituksista vastaavia seurauksia.

– Kerromme kyllä, jos tämä aiheuttaa johonkin esitutkinnan arviointiin ja muuhun, mutta tässä kohtaa ei ole vielä siitä kerrottavaa, Saarenoja sanoi.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka