Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Ravintolasulun päätyttyä osa baareista sulkisi ovensa iltakuudelta, anniskelu loppuisi jo viideltä – näillä alueilla rajoitukset olisivat tiukimmat

Kuuden viikon ravintolasulku on päättymässä tänä sunnuntaina kolmessatoista maakunnassa. Ravintoloiden, kahviloiden, baarien ja yökerhojen avaaminen maanantaina ei kuitenkaan tarkoita toiminnan täydellistä vapautta.

Hallituslähteistä on kerrottu Ylelle, että epidemian tasolla kaksi olevilla alueilla eli nykyisen sulun piirissä olevat ravintolat avautuisivat aluksi tiukemmin rajoituksin, joita sitten ajettaisiin alas asteittain kesää kohden – epidemiatilanteen niin salliessa.

Pahimmilla tautialueilla, Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa, anniskeluravintolat sulkisivat ovensa jo kello 18 ja ruokaravintolat tuntia myöhemmin kello 19. Alkoholin tarjoilu loppuisi sekä anniskelu- että ruokaravintoloissa kello 17.

Muita näiden kovimpien rajoitusten piiriin kuuluvia maakuntia olisivat ainakin Päijät-Häme, Kanta-Häme ja Kymenlaakso.

Muutaman nyt sulussa olevan alueen epidemiatilanteesta odotetaan vielä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) lausuntoa ennen lopullista päätöksentekoa. Esimerkiksi Pirkanmaa on häilynyt kiihtymis- ja leviämisvaiheen rajamailla.

Uusien rajoitusten periaate olisi sama kuin tähänkin asti: anniskeluravintoloita koskevat tiukemmat rajoitukset kuin ruokaravintoloita.

Hallituspuolueiden eritysavustajat hiovat ravintolarajoituksia koskevaa asetusta vielä myöhemmin keskiviikkona, joten yksityiskohtiin voi tulla vielä muutoksia.

Ylelle kerrotaan, että ravintoloiden sulkeminen on ollut yksi keskeinen keino, jolla koronatartuntojen määriä on saatu laskemaan, joten liikkeelle lähdetään nyt varovasti.

Tiukan aloituksen jälkeen rajoitusten tarpeellisuutta tarkastellaan viikoittain.