HS: Hallinto-oikeus kumosi Helsingin poliisin saaman uhkasakon etnisestä profiloinnista

Helsingin poliisilaitokselle oli määrätty uhkasakko etnisestä profiloinnista. AKU HÄYRYNEN / LEHTIKUVA

Ville Väänänen / STT

Helsingin hallinto-oikeus on kumonnut yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan Helsingin poliisilaitokselle määräämän 10 000 euron uhkasakon, kertoo Helsingin Sanomat. Uhkasakko oli määrätty etnisestä profiloinnista.

Uhkasakko liittyi heinäkuussa 2016 sattuneeseen tapaukseen, jossa poliisi oli pysäyttänyt muusikko Mustan barbaarin eli James Nikanderin äidin ja siskon Helsingissä. Naiset epäilivät, että poliisin pysäytys oli etnistä profilointia, kun siviiliasuinen poliisi oli kysynyt naisilta henkilöllisyystodistusta.

Naiset eivät suostuneet antamaan henkilöllisyystodistuksia ja he saivat joulukuussa 2017 sakkotuomiot tapauksesta. Toinen tuomittiin virkamiehen vastustamisesta ja toinen niskoittelusta poliisia vastaan.

Naiset kantelivat yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakuntaan, koska he epäilivät poliisia etnisestä profiloinnista. Lautakunta määräsi Helsingin poliisilaitokselle uhkasakon.

HS:n mukaan hallinto-oikeus joutui äänestämään poliisilaitoksen sakon kumoamisesta. Yksi kolmesta tuomarista oli kumoamista vastaan.

Päätökseen voi anoa korkeimmasta hallinto-oikeudesta valituslupaa.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka