Pfizerin ja Biontechin rokotteelle haetaan Euroopassa lupaa myös yli 12-vuotiaille

Pfizer ja Biontech hakevat koronarokotteelleen hyväksyntää Euroopan lääkevirastolta (EMA) myös 12–15-vuotiaiden ikäryhmään, yhtiöt kertoivat tiedotteessaan perjantaina.

Yhtiöiden mukaan rokote voisi mahdollisen hyväksynnän myötä olla tälle ikäryhmälle tarjolla kesäkuusta lähtien.

Yhtiöt ovat hakeneet vastaavaa hyväksyntää myös Yhdysvaltain viranomaisilta.

Intiassa raportoitiin perjantaina 385 000 uutta koronavirustartuntaa ja lähes 3 500 koronaan liittyvää kuolemantapausta. Kyse on virallisista luvuista, ja monet asiantuntijat epäilevätkin todellisten lukujen olevan näitä suurempia.

Yli 40 maata on sitoutunut lähettämään lääketieteellistä apua Intiaan. Perjantaina yhdysvaltalainen armeijan kuljetuskone saapui Delhiin. Se toi mukanaan muun muassa yli 400 happipulloa ja muita sairaalatarvikkeita sekä lähes miljoona koronaviruksen pikatestiä.

Koronarokotteesta tunnettu Astra Zeneca tuplasi voittonsa

Lääkejätti Astra Zenecan mukaan yhtiön tammi-maaliskuun tulos kaksinkertaistui vuodentakaiseen verrattuna. Pelkästään koronarokotteita yhtiö myi 275 miljoonalla dollarilla.

Yhtiön voitto verojen jälkeen oli noin 1,56 miljardia dollaria, kun voittoa vuotta aikaisemmin tuli 780 miljoonaa dollaria, kerrottiin yhtiön tulostiedotteessa.

Yhtiöin mukaan sen tulosloikka ei ollut pelkästään koronarokotteiden ansiota, vaan rahaa tuli ennen kaikkea yrityksen kehittämistä uusista syöpälääkkeistä.

Yhtiö varoitti, että lääkkeiden menekki on kuitenkin vaarassa laskea, koska ihmiset ovat joutuneet siirtämään hoitoon hakeutumista muiden kuin koronaan liittyvien vaivojen vuoksi.

Astra Zenecan koronarokote on viime aikoina ollut runsaasti julkisuudessa sen jälkeen, kun sen todettiin joissakin erittäin harvinaisissa tapauksissa aiheuttavan veritulppia. Lisäksi EU on ryhtynyt oikeustoimiin yhtiötä vastaan, koska se ei ole toimittanut niin paljon rokotteita kuin unionin kanssa oli sovittu.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka