Alkoholiin kytköksissä olevat kuolemantapaukset kasvoivat jyrkästi koronasulkujen alettua Englannissa ja Walesissa

Alkoholiin kytköksissä olevien kuolemantapausten määrä Englannissa ja Walesissa on kasvanut korkeimmalle tasolle kahteen vuosikymmeneen koronasulkujen alettua, kertovat torstaina julkaistut tilastot.

Britannian tilastoviraston mukaan viime vuonna kirjattiin vajaat 7 500 alkoholin väärinkäyttöön liittyvää kuolemaa, mikä on viidenneksen enemmän kuin vuonna 2019. Kasvu oli rivakkaa etenkin koronasulkujen aikana.

Alcohol Studies -laitoksen tutkimusjohtaja Sadie Bonifacen mukaan väkijuomien käytön kiihkeä lisäys ei selity pelkästään pandemialla, vaikka hän sanookin sen muuttaneen ihmisten alkoholinkäyttöä.

– Nämä kuolemat eivät olleet väistämättömiä: ne kuuluvat pandemian epäsuoriin seurauksiin, jotka on otettava tarkasti huomioon, kun pohditaan paluuta normaaliin, Boniface muotoili.

Ruotsissa rikki miljoonan koronatartunnan raja

Ruotsissa on ylitetty miljoonan koronavirustartunnan raja, kertoivat maan terveysviranomaiset torstaina. Maassa on yli kymmenen miljoonaa asukasta.

Vaikka tartuntojen määrä viime viikkoina on vähentynyt, Ruotsissa rekisteröidään edelleen lähes eniten uusia tartuntoja 100 000:ta asukasta kohti Euroopassa.

Ruotsin terveysviranomaiset kertoivat odottavansa, että tartuntojen määrä kääntyy laskuun kuluvan kuun puolivälissä ja epidemia hiipuu kesän aikana.

Ruotsissa on ollut koronavirukseen liittyviä kuolemantapaukusia yli 14 150.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka