Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Satoja siirtolaisia saapui Italian Lampedusaan

Italian Lampedusan saarelle on tullut yli 400 siirtolaista, maan mediat kertovat. Yksi yli kolmeasataa ihmistä kuljettanut alus löytyi noin 13 kilometrin päästä saaren rannikolta ja toinen alus hieman lähempää 90 ihmistä kyydissään.

Mediatietojen mukaan Sisilian viranomaiset ovat toistaneet kiinniottomääräyksen saksalaisen Sea-Watch-järjestön Sea-Watch 4 -aluksesta. Määräys annettiin turvallisuustarkastuksen jälkeen siksi, että alukselta löytyi liian paljon pelastusliivejä. Tarkastuksen mukaan aluksen viemärijärjestelmä ei ole riittävä niin suurelle määrälle ihmisiä.

Aktivistien mielestä viranomaisten perustelu on vain tekosyy estää aluksen kulkeminen.

– Toivomme, että viranomaiset eivät estä meitä lähtemästä Välimerelle näillä absurdeilla syytöksillä, joihin olemme jo tottuneet, Sea-Watchin Italian-osasto tviittasi perjantaina.

Italian rannikkovartiosto takavarikoi Sea-Watch 3 -aluksen maaliskuussa turvallisuussyihin vedoten.

Avustusjärjestöjen on syytetty tehneen salaa yhteistyötä Libyan ihmissalakuljettajien kanssa. Järjestöt ovat kuitenkin voimakkaasti kieltäneet väitteet.

Italia on yksi pääasiallisista saapumispaikoista Eurooppaan pyrkiville ihmisille. Sisilian ja Pohjois-Afrikan välinen merialue on yksi maailman tappavimmista siirtolaisreiteistä.

Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n mukaan lähes 530 000 siirtolaista on saapunut Italian rannikolle vuoden 2015 jälkeen.