Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marinilta tivattiin, kuka EU:sta uhkaili Suomea elpymispaketista – pääministeri vaikeni ja demarikollegakin vetosi "vaiteliaisuuspäätökseen"

Yksikään EU-virkamies ei ole uhkaillut Suomea, suomalaisia poliitikkoja tai suomalaisia virkamiehiä elpymispaketin hyväksymiseen.

Näin vastasi perjantaina eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) kirjalliseen kysymykseen, joka esitettiin alunperin pääministeri Sanna Marinille (sd.).

Valtioneuvoston kanslia kävi 21. huhtikuuta EU-neuvoston oikeudellisen yksikön kanssa puhelinkeskustelun, joka oli Tuppuraisen mukaan luottamuksellinen.

Keskustelussa kuultiin näkemyksiä siitä, mitä seurauksia ja juridisia toimintavaihtoehtoja Euroopan unionilla olisi, jos joku jäsenvaltioista ei ratifioisi EU:n omien varojen päätöstä.

– Käyty puhelinkeskustelu on yksi niistä toimenpiteistä, joiden avulla valtioneuvoston kanslian virkamiehet omalta osaltaan etukäteen varautuvat siihen mahdollisuuteen, että EU:n omien varojen päätös ei tulisi suunnitellusti voimaan, Tuppurainen vastasi.

Hän myös kertoi, miksei puhelinkeskustelun sisällöstä kerrota julkisuuteen.

– Valtioneuvoston kanslia on toimittanut puhelinkeskustelusta laaditut muistiinpanot valtiovarainvaliokunnalle. Valiokunta on kokouksessaan tehnyt perustuslain mukaisen muistiinpanoja koskevan vaiteliaisuuspäätöksen.