Annika Saarikko nousee valtiovarainministeriksi, Antti Kurvinen ministeriksi

Presidentti Sauli Niinistön on määrä nimittää uudet ministerit Antti Kurvinen (vas.) ja Annika Saarikko tehtäviinsä tänään. Kurvisesta tulee tiede- ja kulttuuriministeri ja Saarikosta valtiovarainministeri. Mikko Stig / LEHTIKUVA

STT

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko vaihtaa tänään ministerisalkkuaan ja siirtyy valtiovarainministeriksi. Saarikon tilalle tiede- ja kulttuuriministeriksi nousee keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen. Tähänastinen valtiovarainministeri Matti Vanhanen jatkaa kansanedustajana.

Ministerinimistä päättivät keskustan kansanedustajat, europarlamentaarikot ja puoluehallitus yhteiskokouksessaan keskiviikkona. Asiasta päätettiin yksimielisesti ilman äänestyksiä. Presidentti Sauli Niinistön on määrä nimittää uudet ministerit tehtäviinsä tänään.

Keskustan muita ministereitä ovat elinkeinoministeri Mika Lintilä, puolustusministeri Antti Kaikkonen ja maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Saarikon mukaan enempää ministerinvaihdoksia ei keskustassa ole näillä näkymin luvassa, vaikka puolueen ministeriryhmä onkin perin miespainotteinen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka