Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IOM: Arviolta 800 lasta on edelleen majoitettuna varastoon Ceutalla

Arviolta 800 lasta on edelleen majoitettuna varastoon Espanjalle kuuluvassa Ceutan kaupungissa Pohjois-Afrikan rannikolla, kertoi Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM tiedotteessa torstaina.

Ceutaan saapui viime viikon alussa kahden vuorokauden aikana arviolta 9 000 siirtolaista, IOM kertoo. Järjestön mukaan siirtolaisten joukossa oli ainakin 1 500 lasta, joista osa on palautettu perheidensä luo.

Siirtolaiset pääsivät espanjalaiskaupunkiin joko uimalla tai kävelemällä rantaa pitkin laskuveden aikana. Espanja kertoi viime viikon tiistaina käännyttäneensä takaisin Marokkoon noin puolet maahan pyrkineistä ihmisistä, joita tuolloin kerrottiin olevan lähes 8 000.

Lasten etu ja turvallisuus pidettävä mielessä

IOM painottaa, että kun lasten suhteen tehdään ratkaisuja, on heidän etunsa ja turvallisuutensa pidettävä mielessä. Järjestö sanoo olevansa valmis tukemaan Espanjan hallitusta tarvittavan avun tarjoamisessa lapsille.

Järjestö myös kannustaa Espanjaa ja Marokkoa jatkamaan yhteistyötään siirtolaisasioissa.

– Jotta muuttoliikkeen hallinta ja reagointi ihmisten tarpeisiin olisi tehokasta, pitäisi yhteistyötä ja vuoropuhelua pitää yllä niin (siirtolaisten) lähtömaan, läpikulkumaan kuin lopullisen kohdemaankin välillä, siirtolaisjärjestön johtaja Antonio Vitorino sanoo tiedotteessa.

Espanjaan kuuluvat Ceuta ja Melilla sijaitsevat Marokon rannikolla, ja niillä on EU:n ainoa maaraja Afrikassa, minkä vuoksi ne ovat suosittuja reittejä Eurooppaan pyrkiville.