Poliisi aloittaa esiselvityksen pääministerin ateriakorvauksesta: "Tässä vaiheessa arvioidaan ainoastaan valtioneuvoston kanslian virkamiesten menettelyä"

Pääministeri Sanna Marin asuu Kesärannassa. Markku Ulander / LEHTIKUVA
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Helsingin poliisilaitos tekee esiselvityksen valtioneuvoston kanslian myöntämästä pääministerin ateriakorvauksesta.

Helsingin poliisille on saapunut asiasta yksi tutkintapyyntö, joka pohjautuu ateriakorvauksesta julkisuudessa olleisiin tietoihin. Poliisin on tehtävä asiasta vähintään esiselvitys.

Esiselvityksessä arvioidaan, onko asiassa syytä epäillä virka- tai jotakin muuta rikosta sen osalta, että pääministerille on korvattu aterioita, vaikka ministeripalkkiolaki ei tätä ainakaan sanamuotonsa perusteella näytä mahdollistavan.

– Korostan, että esiselvitys ei koske millään muotoa pääministeriä tai tämän virkatoimia, sillä niiden arvioimiseen esitutkintaviranomaisella ei ole itsenäistä toimivaltaa. Tässä vaiheessa arvioidaan ainoastaan valtioneuvoston kanslian muiden virkamiesten menettelyä, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Teemu Jokinen.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) käyttämä etu nousi julkisuuteen Iltalehden kerrottua aiemmin tällä viikolla, että pääministerin perheen yksityiskäyttöön tulevia elintarvikkeita maksetaan valtion varoista noin 300 eurolla kuukaudessa.

Valtioneuvoston kanslia pahoittelee aamiaisrahoista noussutta mielipahaa – Päivi Lipponen vaati aiemmin oikaisua

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka