HS: Neljä kuntavaaliehdokasta tuomittu lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista

Kuntavaalien ennakkoäänestystä Espoon areenalla ennakkoäänestyksen toisena päivänä 27. toukokuuta 2021. LEHTIKUVA / SILJA-RIIKKA SEPPALA

STT

Neljä kuntavaaliehdokasta on tuomittu lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista, kertoo Helsingin Sanomat. Ehdokkaat ovat perussuomalaisten ja kokoomuksen listoilla. Helsingin Sanomat kävi läpi kuntavaaleissa ehdolla olevien lainvoimaisia tuomioita 2016–2021.

Kovimman tuomion on Helsingin Sanomien mukaan saanut Kannonkosken perussuomalaisten ehdokaslistalla oleva mies. Hänet tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kunnianloukkauksesta, kavalluksesta ja väärennyksestä 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Toiseksi ankarimman rangaistuksen on saanut Leppävirran perussuomalaisten listoilla oleva mies, 10 kuukautta vankeutta ehdollisena lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Oulaisissa kokoomuksen listoilla oleva mies on tuomittu 5 kuukauden ehdolliseen vankeuteen lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin. Kokoomuksen listoilla Kangasalla oleva mies on puolestaan saanut 65 päiväsakon tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Lisäksi yksi oululainen keskustan ehdokas on saanut 1 vuoden ja 8 kuukautta ehdollista vankeutta täysi-ikäisen raiskauksesta ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka