Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stora Enson yt-neuvottelut päätökseen Veitsiluodossa – tehtaan lopettaminen vie työpaikat 550 työntekijältä

Stora Enso on saanut päätökseen yt-neuvottelut Kemin Veitsiluodossa. Neuvottelujen jäljiltä yhtiö irtisanoo 550 työntekijää lakkautettavilta paperi- ja sellutehtailta.

Stora Enso kertoo, että noin 28 prosenttia irtisanomisista on mahdollista toteuttaa eläkejärjestelyillä. Sulkemisen arvioitiin alun perin vaikuttavan enintään 670 henkilöön.

Paperin ja sellun tuotannon on määrä päättyä Veitsiluodossa syyskuun loppuun mennessä. Tehdasalueella oleva saha jatkaa toimintaansa.

Stora Enson mukaan sulkemisen syynä on paperimarkkinoiden heikentyminen.

Stora Enso kertoo tutkivansa parhaillaan, millaista toimintaa Veitsiluodossa voisi tulevaisuudessa olla. Eri vaihtoehtoja ja niiden kannattavuutta tulee selvittämään ulkopuolinen asiantuntija.

Yhtiö on lopettamassa myös paperin ja sellun tuotannon Kvarnsvedeninin tehtaalla Ruotsissa.

Hallituksen on tarkoitus päättää Kemin alueen äkillisen rakennemuutoksen rahoituksesta 29. kesäkuuta. Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi huhtikuussa työllisyystilanteen akuuttiin hoitoon 2,3 miljoona euroa.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.