Moskovassa todettu ennätysmäärä uusia koronatartuntoja – valtaosa uusista tartunnoista Intian-varianttia

Venäjän pääkaupungissa Moskovassa on todettu ennätysmäärä uusia koronatartuntoja vuorokaudessa. Uusia tartuntoja on todettu nyt reilut 9 000, mikä on lähes 50 prosentin nousu vuorokaudessa, kertoo Moscow Times .

Koko Venäjällä raportoitiin perjantaina yli 17 200 uutta koronatartuntaa, mikä on korkein lukema sitten helmikuun ensimmäisen.

Moskovan pormestari Sergei Sobjanin aikoo tiukentaa rajoituksia tartuntojen estämiseksi. Muun muassa käynnissä olevien jalkapallon EM-kisojen fanipuisto suljetaan ja yli tuhannen ihmisen tapahtumat perutaan.

Moscow Timesin mukaan Sobjan arvioi, että uudet, nopeammin leviävät variantit ovat edistäneet tartuntojen nousua. Pormestarin mukaan uusista tartunnoista lähes 90 prosenttia on niin sanottua Intian-varianttia eli delta-varianttia.

– Lukemat ovat kolminkertaistuneet. Tässä on valtavaa nousua, jota emme ole nähneet aiempien aaltojen aikana, hän sanoi.

Leviämistä lienee edistänyt myös se, että venäläiset eivät ole olleet innokkaita hankkimaan koronarokotteita valtion rokotuskampanjoista huolimatta. Noin 146 miljoonan asukkaan Venäjällä vasta noin 19 miljoonaa ihmistä on tähän mennessä saanut ainakin koronarokotteen ensimmäisen annoksen.

Jalkapalloturistien Pietarin tilanne huolettaa myös

Koronatartunnoista on oltu huolissaan myös Pietarissa, jossa pelataan seitsemän jalkapallon EM-kisojen ottelua. Kaupunkiin odotetaan kisojen aikana tuhansia jalkapalloturisteja ympäri Eurooppaa.

Pietari kertoi myös kiristävänsä rajoituksia, kuten ruoan myyntiä jalkapallofaneille tarkoitetuilla alueilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka