Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

JHL aloittaa Destiassa uuden lakon maanantaina – Destia pitää työtaistelua laittomana

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL aloittaa maanantaina neljä päivää kestävän lakon infra-alan palveluyritys Destiassa .

Syyksi lakkoon JHL ilmoittaa, että sen mukaan Destia aikoo vaihtaa halvempaan työehtosopimukseen. Muutos tulisi ammattiliiton mukaan voimaan alkuvuodesta 2022.

JHL:n mukaan Destia aikoo liittyä Rakennusteollisuuden ja Rakennusliiton väliseen infra-alan tesiin, kun tällä hetkellä voimassa on Palvelualojen työnantajat Paltan ja JHL:n välinen sopimus.

JHL järjesti Destiassa kolmipäiväisen lakon samasta syystä jo viime viikolla. Liitto vaatii yhtiötä neuvottelemaan.

Destia kertoo pitävänsä ensi viikolle julistettua lakkoa laittomana voimassa olevan työehtosopimuksen perusteella. Yhtiö esitti saman kannan myös viime viikon lakon yhteydessä.

Yhtiö kiistää, että sen aikomuksena olisi heikentää työsuhteen ehtoja.

Destia pahoittelee lakosta asiakkailleen mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä. Yhtiöstä kerrotaan STT:lle, että edellinen lakko ei vaikuttanut suurimpaan osaan yhtiön asiakkaista lainkaan eikä käytännössä ollenkaan väylien käyttäjiin.