Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Salama sytytti kerrostalon palamaan Savonlinnassa, VR:n vanha terminaalirakennus syttyi tuleen Porissa, kylpytynnyrit käyvät kaupaksi ennätysvauhtia

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Salama sytytti kerrostalon palamaan Savonlinnassa - asukkaat evakuoitu, yksittäisiä ihmisiä viety sairaalahoitoon

Savonlinnan keskusta-alueella Asemantiellä syttyi yöllä tulipalo kuusikerroksisessa kerrostalossa. Palo sai alkunsa salaman iskettyä talon katolle, kerrotaan Etelä-Savon pelastuslaitokselta.

Talon asukkaat on evakuoitu. Palon syttymishetkellä rakennuksessa oli useita kymmeniä ihmisiä, arvioivat poliisi ja pelastuslaitos.

Pelastuslaitoksen mukaan yksittäisiä ihmisiä on viety sairaalahoitoon. Tiedossa ei ole vakavia loukkaantumisia.

Palo levisi katolta muualle rakennukseen. Talo tulee tuhoutumaan pahoin. Sammutustyöt olivat kolmen aikoihin aamuyöllä vielä käynnissä.

Poliisin mukaan alueen yli kulki syttymishetkellä vahva ukkosrintama.

Juhannusaattona hukkui ainakin neljä ihmistä

Juhannusaattona hukkui ainakin neljä ihmistä.

Perjantaina illalla sekä Pohjois-Savon Leppävirralla että Pohjois-Karjalan Kontiolahdella hukkui ihminen, kertoo poliisi tiedotteessa.

Leppävirralla hukkui 55-vuotias venäläismies ja Kontiolahdella 71-vuotias helsinkiläismies.

Poliisin mukaan molemmissa tapauksissa ilmoituksen tehneet tai sivulliset olivat saaneet veden varaan joutuneet rantaan, mutta miehet todettiin kuolleiksi. Tapauksissa suoritetaan kuolemansyyntutkinta.

Lisäksi Taivassalossa Varsinais-Suomessa hukkui vuonna 1970 syntynyt mies, Lounais-Suomen poliisi kertoi tiedotteessa varhain lauantaina.

Aiemmin perjantaina Itä-Suomen poliisi puolestaan kertoi, että Ilomantsissa Pohjois-Karjalassa oli hukkunut 48-vuotias mies.

VR:n vanha terminaalirakennus syttyi tuleen Porissa - tilaa käytettiin varastona, osa tavaroista tuhoutui kokonaan

Porissa syttyi juhannusaattoiltana tuleen Karjalankadulla sijaitseva VR:n vanha terminaalirakennus. Rakennus oli käytössä varastotilana. Siinä oli vuokralla useampi yritys, kerrotaan Satakunnan pelastuslaitokselta.

Pelastuslaitos sai varsinaisen tulipalon sammumaan yön aikana, mutta jatkaa palopaikan jälkivartiointia aamuun saakka.

Rakennuksen avokatoksessa olleet tavarat tuhoutuivat kokonaan ja muutamat sisällä olleista varastoista kärsivät mittavia vaurioita.

Palo sai alkunsa rakennuksen ulkopuolelta, mistä se levisi ensin kattoon ja sieltä edelleen muualle rakennukseen. Poliisi aloittaa lauantain aikana palonsyyntutkinnan.

Kylpytynnyrit käyvät kaupaksi ennätysvauhtia - käytössä huomioitava erityisesti lasten turvallisuus

Puulämmitteiset kylpytynnyrit ovat käyneet tänä vuonna hyvin kaupaksi. Jo viime vuosi oli edellisvuosia vilkkaampi, mutta korona-aika on vauhdittanut kauppaa entisestään, kertovat alan liikkeet. Myös sähkökäyttöisten ulkoporealtaiden suosio on kasvanut.

Kova kysyntä nostaa esiin myös turvallisuuskysymykset. Kylpytynnyrin käytössä pitää huolehtia muun muassa siitä, ettei kamiinan kuumuus pääse aiheuttamaan palovammoja, muistuttaa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes.

Pienten lasten ei myöskään pidä antaa kylpeä yksin. Riskit ovat olemassa, kun mukana ovat sekä vesi että tuli. Jos paljuun tai altaaseen jää vettä käytön jälkeen, se on syytä peittää lasten ja eläinten hukkumisen estämiseksi, Tukes ohjeistaa.

Juhannuksen poutaisin sää Pohjanmaan rannikkoseudulla, lämpimintä kaakossa

Viikonloppuna poutaisinta säätä on luvassa Pohjanmaan rannikkoseudulle, jossa lämpötilat pysyvät 20 asteen tienoilla, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jani Parviainen. Lämpimintä on Kaakkois-Suomessa, jossa päästään hellerajalle 25–26 asteeseen.

Myrskyiltä säästytään, Suomeen on luvattu laajasti poutaa. Lauantaina sateita voi ilmaantua iltapäivällä etelässä ja idässä. Itä-Suomesta sadekuurot väistyvät illalla.

Etelä-Suomessa lämpötilat pysyvät 23–26 asteen välillä, pohjoisessa on viileämpää, noin 15 astetta. Pohjoisessa sää poutaantuu perjantain sateiden jälkeen lauantaina päivällä.

Sunnuntaina Etelä- ja Länsi-Suomeen kehittyy sade- ja ukkoskuuroja ja Lappiin leviää laajempia sateita. Lämpötilat pysyvät suuressa osassa maata 20 asteen yläpuolella.

Floydin surmanneelle ex-poliisille sopiva tuomio, sanoo presidentti Biden

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin mukaan mustan George Floydin surmasta tuomitun entisen poliisin tuomio on sopiva, kertoo muun muassa uutiskanava CNN. Derek Chauvin sai perjantaina 22,5 vuoden vankeustuomion.

Biden sanoi, ettei hän tiedä, mitä yksityiskohtia tuomion harkinnassa huomioitiin, mutta hänen mielestään tuomio on oikea.

Floyd kuoli pidätystilanteessa Minneapolisissa viime vuoden toukokuussa, kun Chauvin painoi häntä polvellaan niskasta yli yhdeksän minuutin ajan. Valamiehistö totesi kaksi kuukautta sitten Chauvinin syylliseksi muun muassa toisen ja kolmannen asteen murhaan.

Syyttäjät olivat esittäneet Chauvinille 30 vuoden vankeutta ja puolustus ehdollista tuomiota.

Pelastustyöt Miamissa romahtaneen kerrostalon raunioilla jatkuvat, kadoksissa edelleen lähes 160 ihmistä

Yhdysvalloissa Floridan osavaltiossa romahtaneen kerrostalon raunioista on etsitty ihmisiä kameroiden, koirien ja kaikuluotainten avulla. Neljän ihmisen on toistaiseksi kerrottu kuolleen ja ainakin 159 ihmisen olevan edelleen kateissa, kertoo muun muassa sanomalehti New York Times.

Aiemmin perjantaina Miami-Daden piirikunnan pormestari Daniella Levine Cava kertoi pelastustöiden tilanteesta ja ilmoitti, että noin 120 asukkaaseen on saatu yhteys, mutta kateissa olevien määrä oli myös noussut. Hänen mukaansa pelastustöitä jatketaan yön yli.

Miamissa sijainnut kerrostalo romahti varhain torstaiaamuna paikallista aikaa. Romahduksen syy on edelleen epäselvä.

Jalkapallon EM-pudotuspelit alkavat tänään

Jalkapallon miesten EM-lopputurnauksen pudotuspelit alkavat tänään. 16 joukkueen neljännesvälierissä pelataan tänään kaksi ottelua.

Amsterdamissa kohtaavat kello 19 alkavassa ottelussa Wales ja Tanska. Wales sijoittui A-alkulohkossa toiseksi. Suomen kanssa B-lohkossa pelannut Tanska oli alkulohkon kakkonen.

Illan päättää kello 22 Lontoon Wembley-stadionilla alkava Italia–Itävalta. Nelinkertainen maailmanmestari Italia voitti kaikki A-lohkon kolme otteluaan. Itävalta oli C-lohkossa toinen.