Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnan palaneen kerrostalon asukkaat ovat jo hakeneet tavaroitaan – pelastuslaitoksen odotetaan voivan poistua paikalta illalla

Savonlinnan kerrostalopalon tilanne on rauhallinen, ja pelastuslaitos on aamupäivästä suorittanut paikalla jälkivartiointia ja raivausta, kertoo Savonlinnan päivystävä palomestari Mikko Hakkarainen.

Kytöpaloja ei Hakkaraisen mukaan ole löytynyt. Palomestari uskoo, että pelastuslaitos voi poistua paikalta iltakuuteen mennessä.

Kuusikerroksinen kerrostalo syttyi puoliltaöin tuleen Savonlinnassa keskusta-alueella. Talossa palon syttymishetkellä olleet 15 ihmistä evakuoitiin, ja heistä viisi toimitettiin sairaalahoitoon, kerrottiin Etelä-Savon pelastuslaitokselta lauantaiaamuna. Osa ihmisistä oli hengittänyt palosta muodostuneita savukaasuja.

Kerrostalon asukkaat ovat Hakkaraisen mukaan päässeet ohjatusti hakemaan henkilökohtaisia tavaroitaan asunnoista. Talon ylimpiin kahteen kerrokseen tuli palovahinkoja, ja alempien kerroksien huoneistoissa on savu- ja vesivahinkoja.

– Ensimmäisiin viikkoihin ei kukaan pääse asumaan omaan asuntoonsa, Hakkarainen toteaa.

Palomestarin mukaan palosyyntutkinta alkaa maanantaina.

Liikennettä on tapauksen vuoksi jouduttu ohjaamaan kiertoreitille, mutta palomestarin mukaan liikenne pääsee kulkemaan normaaliin tapaan jo tämän päivän aikana.

Asukkaille järjestetty kriisiapua

Kymmenelle talosta evakuoidulle ihmiselle on järjestetty tilapäismajoitus. Etelä-Savon pelastuslaitoksen mukaan asukkaille on järjestetty kriisiapua.

– Oli onni onnettomuudessa, että oli juhannusaatto ja paljon ihmisiä oli poissa kotoa. Tuli eteni niin voimakkaasti etenkin siinä alkuvaiheessa. Vaikuttaa, että vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin, kertoi päivystävä palomestari Eero Aho kuuden aikaan lauantaiaamuna.

Aluksi pelastuslaitokselta ja poliisista arvioitiin, että talossa oli syttymishetkellä sisällä useita kymmeniä ihmisiä.

Palo sai pelastuslaitoksen mukaan alkunsa salaman iskettyä Asemantiellä sijaitsevan talon katolle. Palo levisi myös muualle rakennukseen ja eteni katolta alas ensimmäiseen kerrokseen saakka.

Salaman isku on oletettu syttymissyy

Salaman isku on palon oletettu syttymissyy.

– Todella vahva ukkosrintama meni siitä yli, kertoi yleisjohtaja, komisario Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta noin kolmen aikaan lauantaiyönä.

Alueelle annettiin aiemmin vaaratiedote voimakkaan savunmuodostuksen vuoksi, minkä lisäksi pelastuslaitos kehotti välttämään alueen läheisyydessä liikkumista vilkkaan hälytysajoneuvoliikenteen vuoksi. Vaaratiedote purettiin noin kello kolmen aikaan lauantaiyönä.

Paikalla oli yön aikana useita pelastuslaitoksen yksiköitä, poliisi ja ensihoito.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta kello 00.26 perjantain ja lauantain välisenä yönä.