Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalainen: Ennakkoäänestyksen pysyvä pidennys saa kannatusta neljältä eduskuntaryhmän puheenjohtajalta

Neljä yhdeksästä eduskuntaryhmän puheenjohtajasta pidentäisi ennakkoäänestysaikaa pysyvästi äänestysvilkkauden nostamiseksi, kertoo Uutissuomalaisen kysely.

SDP:n, perussuomalaisten, kristillisdemokraattien ja nyt-liikkeen ryhmäpuheenjohtajat kannattivat ennakkoäänestyksen pysyvää pidentämistä. Kokoomuksen, vasemmistoliiton ja RKP:n kollegat puolestaan selvittäisivät pysyvää pidentämistä. Ajatusta ennakkoäänestyksen pysyvästä pidentämisestä vastustavat keskusta ja vihreät.

Äänestysaktiivisuus nousi puheenaiheeksi kuntavaaleissa kesäkuussa, kun vain 55,1 prosenttia äänioikeutetuista kävi uurnilla.

Yksikään eduskuntaryhmän puheenjohtaja ei säätäisi Suomeen äänestysvelvollisuutta.

Ryhmäpuheenjohtajat ehdottivat äänestysvilkkauden parantamiseksi myös esimerkiksi drive in -äänestyspaikkojen hyödyntämistä jatkossakin, vaalien yhdistämistä sekä äänestysikärajan laskemista 16 vuoteen.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.