Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myanmarissa yli 20 ihmistä on kuollut armeijan ja sotilasjunttaa vastustavien yhteenotoissa

Myanmarissa ainakin 25 ihmistä on kuollut armeijan ja sotilasjunttaa vastustavien välisissä yhteenotoissa maan luoteisosassa, kertoivat kyläläiset sunnuntaina. Kuolonuhrien joukossa on aseistautuneita juntan vastustajia ja siviilejä.

Joillakin alueilla siviilit ovat muodostaneet "puolustusjoukkoja" taistelemaan sotilasjunttaa vastaan. Siviilien aseistuksena on metsästyskiväärejä tai itse tehtyjä aseita.

Esimerkiksi Sagaingin alueella on ollut useita kahakoita siviilien puolustusjoukkojen ja armeijan joukkojen välillä. Perjantaina taistelu puhkesi Depayinissa.

Asukkaat kertoivat uutistoimisto AFP:lle sotilasajoneuvojen saapuneen alueelle ja avanneen tulen viidakon läheisyydessä sijainneessa kylässä. Operaation tarkoituksena oli savustaa esille puolustusjoukkoihin kuuluvia.

– Kuulimme tykistön ampuvan 26 kertaa, sanoi kylän asukas.

Hänen mukaansa junttaa vastaan taistelevat yrittivät vastata samalla mitalla, mutta eivät pystyneet torjumaan hyökkäystä.

– Ne ampuivat kaikkia, joita näkivät tiellä ja kylässä. Niillä ei ollut vain yhtä kohdetta, kyläläinen kertoi.

Kuolleiden joukossa oli hänen mukaansa siviilejä.

Kyläläiset olivat odottaneet lauantaihin ennen kuin uskaltautuivat ulos kodeistaan.

– Ensiksi löysimme yhdeksän ruumista, jotka hautasimme, kertoi paikalliseen puolustusjoukkoon kuuluva AFP:lle.

Lisäksi toinen ryhmä löysi kahdeksan kuolonuhria, jotka myös haudattiin lauantaina.

Sunnuntaina etsijät löysivät vielä kahdeksan ruumista.

Armeija esitti tapahtuneesta toisenlaisen version, jonka mukaan alueella partioineet sotilaat olivat joutuneet väijytykseen, mutta torjuneet "aseistetut terroristit".

Sunnuntaina sotilaiden ankarien toimien pelosta huolimatta asukkaat eri puolilla Sagaingin aluetta järjestivät lyhyitä mielenosoituksia heilutellen kolmisormitervehdyksiä.