THL: Suomessa on raportoitu 258 uutta koronatartuntaa – asukasmäärään suhteutettuna tartuntoja on kahden viikon aikana ollut eniten Päijät-Hämeessä

Kaikkiaan Suomessa on raportoitu noin 97 000 koronavirustartuntaa. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

Emmi Tilvis / STT

Suomessa on raportoitu 258 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 2 240 tartuntaa, mikä on 1 147 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronaviruksen ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on nyt koko maassa hieman yli 40. Kaksi viikkoa sitten ilmaantuvuusluku oli hieman alle 20.

Asukasmäärään suhteutettuna tartuntoja on ollut kahden viikon aikana eniten Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella, jossa ilmaantuvuusluku on 73.

Toiseksi suurin ilmaantuvuus (68) on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Ilmaantuvuus on Suomen keskiarvoa korkeammalla myös Kymenlaaksossa (61), Kainuussa (47), Varsinais-Suomessa (45) ja Etelä-Karjalassa (42).

Keski-Pohjanmaan ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä nollassa, eli alueella ei ole havaittu kahteen viikkoon yhtään koronatartuntaa.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen saanut yli 60 prosenttia väestöstä

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa noin 3,38 miljoonaa ihmistä eli 60,8 prosenttia väestöstä, THL.

Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä on noussut eilisestä noin 19 000:lla. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa vajaalla 31 000:lla.

Molempien annosten osalta rokotuskattavuus on nyt 21,4 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 1,19 miljoonaa ihmistä.

Suomen tartuntatautirekisteriin on kirjattu kolme uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta viime keskiviikon jälkeen. Tautiin liittyviä kuolemia on ilmoitettu yhteensä 976.

Tautiin liittyvien kuolemantapausten määrä perustuu tartuntatautirekisterin tietoihin, jotka voivat tarkentua takautuvasti.

Sairaalahoidossa olevien määrä on kääntynyt hienoiseen nousuun heinäkuussa. Sairaalahoidossa koronavirukseen liittyvän taudin vuoksi on tuoreimpien tietojen mukaan 44 ihmistä, joista seitsemän on tehohoidossa. Aiemmin tänään THL kertoi sairaalahoidossa olevan 43 ihmistä, joista kuusi oli tehohoidossa.

Kaikkiaan Suomessa on raportoitu noin 97 000 koronavirustartuntaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka