Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Käräjäoikeus antaa tuomion Katiska 2:sta, yhdeksän ihmistä kuollut pienlentokoneen maahansyöksyssä Ruotsin Örebrossa, uudet tutkimussukellukset autolautta Estonian hylyllä alkavat tänään

Käräjäoikeus antaa tuomion Katiska 2:sta - syyttäjä hakee Niko Ranta-aholle historiallisen pitkää tuomiota

Helsingin käräjäoikeus antaa tänään tuomionsa niin kutsutusta Katiska 2 -huumevyyhdistä. Pääsyytetty on Niko Ranta-aho, joka tuomittiin jo ensimmäisessä Katiska-huumejutussa 11 vuoden vankeuteen. Tuomiosta on valitettu hovioikeuteen.

Syyttäjä vaatii Ranta-aholle nyt uutta 13 vuoden vankeusrangaistusta aiemmin tuomitun päälle. Tällaista yli 20 vuoden huumerikostuomiota ei ole Suomessa koskaan langetettu.

Ranta-ahon lisäksi kolmelle muulle miehelle vaaditaan 13 vuoden vankeutta ja muille syytetyille lyhyempiä rangaistuksia.

Uudet tutkimussukellukset autolautta Estonian hylyllä alkavat tänään

Uudet tutkimussukellukset Estonian hylyllä alkavat tänään. Asiasta kertoi Ruotsin valtion onnettomuustutkintaviranomaisten johtaja Jonas Bäckstrand uutistoimisto AFP:lle.

Uusiin tutkimuksiin päädyttiin, kun tv-dokumentissa esitettiin viime vuonna kuvia hylyssä olevista repeämistä.

Sukellusten on aiemmin kerrottu kestävän kymmenen päivää. Hylystä on määrä ottaa 15 000–25 000 kuvaa, joiden avulla se 3D-mallinnetaan.

Tämänkertaisten alustavien tutkimusten jälkeen on tarkoitus tehdä laajempi tutkimus, jonka on arvioitu tapahtuvan ensi keväänä.

Tallinnasta Tukholmaan matkalla ollut autolautta Estonia upposi syyskuussa 1994. Onnettomuudessa kuoli 852 ihmistä.

Tänään alkavat Lohjan asuntomessut ovat osana valtakunnallista ilmastotyöhanketta

Lohjan asuntomessut alkavat tänään Lohjanjärven rannassa Hiidensalmessa. Alueelle on rakennettu eri-ikäisille ja eri elämäntilanteessa oleville sopiva asuinalue.

Tapahtuman kävijämäärää on rajoitettu, ja liput ostetaan verkkokaupasta etukäteen. Lipunoston yhteydessä varataan aika messuilla vierailulle.

Asuntomessut ovat osana Lohjan kaupungin ilmastotyötä ja valtakunnallista CANEMURE-hanketta, jonka tarkoituksena on edistää alueellista ilmastotyötä sekä pyrkiä kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia.

Yhdeksän ihmistä kuollut pienlentokoneen maahansyöksyssä Ruotsin Örebrossa

Ruotsin Örebrossa torstai-iltana tapahtuneessa lento-onnettomuudessa on kuollut kaikki koneessa olleet yhdeksän ihmistä. Asiasta kertoo Bergslagenin alueen poliisi.

Onnettomuudessa pienkone putosi pian lentoonlähdön jälkeen maastoon ja syttyi tuleen. Aiempien tietojen mukaan koneessa oli kahdeksan laskuvarjohyppääjää ja koneen lentäjä. Poliisi ilmoittaa myös, ettei se aio yön aikana tiedottaa tarkemmin onnettomuudesta.

Uutistoimisto TT:n mukaan onnettomuuskone oli tyypiltään DHC2 Turbo Beaver.

Poliisi: Haitin presidentin salamurhaan osallistui ainakin 28 ihmistä

Haitin presidentin Jovenel Moisen salamurhaan osallistui ainakin 28 ihmistä, kertoo Haitin poliisi. Surmaan kytkeytyneistä kaksi on yhdysvaltalaisia ja loput kolumbialaisia.

Poliisi kertoo ottaneensa kiinni kaikkiaan 15 kolumbialaista sekä kaksi yhdysvaltalaista, joilla on Haitilaiset sukujuuret. Lisäksi poliisi kertoo kolmen kolumbialaisen saaneen surmansa ja kahdeksan olevan vielä karkuteillä.

Keskiviikkona poliisi kertoi neljän epäillyn saaneen surmansa ja esimerkiksi yhdysvaltalainen NBC News kertoi yhteensä seitsemän kuolleen. Poliisin edustaja ei kuitenkaan kertonut, mistä eriävät tiedot johtuvat.

Poliisin mukaan surmaajien käyttämät aseet ja materiaalit ovat poliisin hallussa. (Lähde: AFP)

Floridan toissa viikkoisen kerrostaloromahduksen kuolonuhrien määrä jatkaa kasvuaan - jo 64 ihmisen on vahvistettu kuolleen

Yhdysvaltain Floridassa kaksi viikkoa sitten tapahtuneen kerrostaloromahduksen kuolonuhrien määrä on noussut 64:ään. Pormestari Daniella Levine Cavan mukaan yli 70 ihmistä on edelleen kateissa romahduksen jäljiltä.

Uutiskanava CBS Newsin mukaan Levine Cava kertoo, että kuolonuhreista 40 on tunnistettu.

Onnettomuus tapahtui toissa viikon torstaina Miamin lähellä sijaitsevassa Surfsidessa.

Romahduksesta selvinneitä ei ole löytynyt sitten romahduspäivän ja henkiinjääneiden etsinnät päätettiin virallisesti kahden viikon jälkeen, mutta kuolleiden etsinnät jatkuvat kuitenkin edelleen raunioiden lomassa.

Romahduksen syystä on käynnistetty useita tutkintoja. (Lähde: AFP)

Matilda Castren ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena golfin LPGA-kiertueen kisassa

Suomen Matilda Castren on jaetulla kolmannella sijalla golfin naisten LPGA-kiertueen kilpailussa Yhdysvalloissa Ohion Sylvaniassa. Suomalainen käytti avauskierrokseen 66 lyöntiä ja pelasi kierroksen 5 alle parin.

Kilpailua johtaa Japanin Nasa Hataoka, joka selvitti avauskierroksen 61 lyönnillä, mikä on 10 lyöntiä alle kentän ihannetuloksen. Toisena kilpailussa on Yhdysvaltojen Lauren Stephenson, joka käytti avauskierrokseen 65 lyöntiä.

Castrenin lisäksi kolmannella sijalla on neljä muutakin pelaajaa. Kisa jatkuu perjantaina toisella kierroksella.