Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Italia palasi jalkapallon Euroopan mestariksi 53 vuoden tauon jälkeen, Alle 50-vuotiaiden työkyky heikkeni korona-aikana, Suomi Areena alkaa tänään

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Italia palasi jalkapallon Euroopan mestariksi 53 vuoden tauon jälkeen

Italia on voittanut jalkapallon miesten Euroopan mestaruuden. Se kukisti Lontoossa pelatussa EM-finaalissa Englannin rangaistuspotkukisan jälkeen 3–2.

Ratkaisu tuli, kun Englannin viides laukoja Bukayo Saka epäonnistui vuorollaan.

Varsinaisella peliajalla Luke Shaw laukoi Englannin 1–0-johtoon avauspuoliajalla loppuottelun 2. minuutilla. Italian Leonardo Bonucci tasoitti Wembley-stadionilla 1–1:een toisella puoliajalla 67. minuutilla.

Italia uusi Euroopan mestaruuden vuodelta 1968.

Alle 50-vuotiaiden työkyky heikkeni korona-aikana

Koronaepidemian aikana alle 50-vuotiaiden työkyky on heikentynyt, selviää THL:n tuoreesta selvityksestä. Erityisen selvästi työkyky on heikentynyt alle 50-vuotiailla naisilla.

Tutkimusprofessori Seppo Koskinen THL:stä kertoo, että tarvitaan vielä tarkempia selvityksiä, jotta nähdään, onko kyseessä lyhytaikainen notkahdus vai pitkäaikaisempi ilmiö.

Suomi Areena alkaa tänään

Keskustelutapahtuma Suomi Areena alkaa tänään Porissa ja Helsingissä Allas Sea Poolilla. Keskusteluja voi seurata myös netissä, sillä tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa hybridimuotoisena.

Osa keskusteluista kuvataan MTV:n Pöllölaakson studiolla.

Vuoden teemoina ovat yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto.

Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina ovat Metsähallitus, Telia ja ohjelmisto- ja palveluyhtiö TietoEVRY.

Viime kesänä tapahtuma peruuntui viime kesänä koronapandemian vuoksi. Vuonna 2019 Suomi Areenassa oli 70 000 kävijää.

Keskustelutilaisuudet ovat tapahtumayleisölle avoimia ja maksuttomia.

Kuubassa tuhannet ihmiset ovat lähteneet kaduille osoittamaan mieltään maan kommunistihallintoa vastaan

Kuubassa tuhannet ihmiset ovat ottaneet osaa harvinaisiin kommunistihallinnon vastaisiin mielenosoituksiin. Mielenosoittajien joukot ovat marssineet useiden kaupunkien läpi vaatien vapautta sekä loppua diktatuurille.

Mielenosoitukset alkoivat spontaanisti paikallista aikaa sunnuntaiaamuna. Tavallisesti ainoastaan kommunistisen puolueen tapahtumat ovat sallittuja poliittisia kokoontumisia Karibialla sijaitsevassa saarivaltiossa.

Kuuba kärvistelee talouskriisin keskellä ja kansalaiset ovat tuohtuneet muun muassa pitkistä ruokajonoista ja pahentuvista sähkökatkoista. Lisäksi Yhdysvaltain kauppasaarron ja pakotteiden alla olevassa maassa on ollut pulaa lääkkeistä koko koronapandemian ajan. (Lähde: AFP)

Super Mario 64 -pelikasetti myytiin yli 1,5 miljoonan dollarin ennätyshintaan

Super Mario 64 -konsolipelin pelikasetti on myyty ennätyshintaan huutokaupassa. Klassikkopeli lähti sunnuntaina huutajan matkaan 1,56 miljoonalla Yhdysvaltain dollarilla eli yli 1,3 miljoonalla eurolla.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun pelikasetti myydään yli miljoonalla. Peliyhtiö Nintendon 1990-luvun loppupuoliskolla julkaisemalle Nintendo 64 -pelikonsolille tehdyn pelin kauppa rikkoi vain kaksi päivää tätä ennen tehdyn aiemman ennätyksen.

Tuolloin edelleen paketissa ollut 1980-luvun The Legend of Zelda -pelin pelikasetti myytiin ennätyskorkealla 870 000 dollarilla.

Molemmat pelit myynyt, Yhdysvaltain Dallasissa toimiva Heritage Auctions -huutokauppayritys ei ole paljastanut kummankaan pelin ostajaa. (Lähde: AFP)

Sade perui naisten LPGA-kiertueen kilpailun päätöskierroksen ja japanilaisgolffari Nasa Hataoka vei voiton

Japanilaisgolffari Nasa Hataoka vei neljännen LPGA-voittonsa sen jälkeen, kun sade perui päätöskierroksen Yhdysvaltain Ohiossa.

Naisten LPGA-kiertueen Sylvaniassa järjestetyn kilpailun neljäs kierros oli määrä järjestää paikallista aikaa sunnuntaina, mutta LPGA kertoi Twitterissä, ettei turnausta voida sääolojen vuoksi pelata loppuun.

Hataokan, 22, yhteistulos oli kolmen kierroksen jälkeen 194 eli 19 alle parin.

Turnauksen palkintoarvo on kaksi miljoonaa dollaria.

Sylvanian kilpailussa oli mukana myös suomalainen Matilda Castren, joka jäi pelattujen kierrosten jälkeen 15. sijalle yhteistuloksella 204 eli yhdeksän alle parin. Samalla sijalla oli myös viisi muuta pelaajaa. (Lähde: AFP)

Helsinki cup huipentuu pitkästä aikaa Olympiastadionilla

Tänään alkava jalkapallon Helsinki cup -junioriturnaus hipoo ennätyslukemia, kun mukana on noin 1 370 joukkuetta. Luvussa heijastuu lasten ja nuorten into pelata pelejä, sillä koronaan liittyvät rajoitustoimet vaikuttivat talvella ja keväällä harrastamiseen.

Tänä vuonna osa joukkueista pääsee remontoidulle Olympiastadionille, jossa pelataan muun muassa 10-vuotiaiden alkusarjan otteluja sekä kaikkien sarjojen finaalit lauantaina.