Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa asuvat kuubalaiset osoittivat tukeansa Helsingin mielenosoituksessa

Suomessa asuvat kuubalaiset järjestivät tiistaina Helsingin Rautatientorilla tukimielenosoituksen kannanottona Kuuban tilanteeseen.

Mielenosoitukseen osallistui paikalla olleen Lehtikuvan kuvaajan arvion mukaan reilut 50 ihmistä. Mielenosoitus sujui rauhallisesti, mutta tunteita oli pelissä. Mielenosoittajien kylttejä oli kirjoitettu sekä suomeksi, englanniksi että espanjaksi.

– Tarvitsemme apua, yhdessä kyltissä luki.

Kuubassa tuhannet ihmiset ovat lähteneet kaduille harvinaisiin kommunistihallinnon vastaisiin mielenosoituksiin vaatimaan vapautta sekä loppua presidentti Miguel Diaz-Canelin diktatuurille.

– Kuubassa on diktaattori, joka on kirjaimellisesti tappamassa maan kansaa, sanoi Helsingin mielenosoitusta järjestänyt Norma Espinosa STT:lle ennen mielenosoituspäivää.

Maa kärvistelee talouskriisin keskellä, ja kansalaiset ovat tuohtuneet muun muassa pitkistä ruokajonoista ja pahentuvista sähkökatkoista.

Espinosan mukaan Suomessa on väärä kuva Kuuban tilanteesta.

– Monesti luullaan, että Kuuba on paratiisisaari, jonne mennään turisteina pitämään hauskaa. Mutta eivät paikalliset saa nauttia vastaavanlaisesta elämästä.

Suomessa lähes kaksikymmentä vuotta asunut Espinosa on hyvin huolissaan Kuuban tilanteesta ja maassa asuvasta perheestään.