Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kurvinen laskisi äänestysikärajan 16 vuoteen

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) esittää äänestysikärajan laskemista 16 vuoteen. Kurvinen sanoi Suomi Areenan yhteydessä järjestetyssä keskustelutilaisuudessa, että asia pitäisi kirjata seuraavaan hallitusohjelmaan.

– Kun katsoo kesäkuussa käytyjen kuntavaalien äänestysaktiivisuutta, niin ei voi päätyä muuhun lopputulokseen, kuin että jotain on tehtävä, Kurvinen sanoi Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton järjestämässä keskustelutilaisuudessa.

Kurvisen mielestä rajan pitäisi olla sama kaikissa vaaleissa, joskaan sitä ei ehditä toteuttaa ennen ensi vuoden maakuntavaaleja. Nyt on hänen mukaansa tehtävä kaikki mahdollinen, jotta nuoret kiinnostuisivat yhteiskunnallisista asioista.

– Toimiva demokratia tarvitsee sekä ehdokkaita että äänestäjiä. Vaikka vaalikelpoisuuden ikäraja pidetäänkin nykyisellään, auttaa äänestysikärajan lasku pitkällä juoksulla myös uusien ehdokkaiden mukaan saamiseen, Kurvinen perusteli.

Samalla ikärajan lasku auttaisi ehkäisemään nuorten syrjäytymistä ja eriarvoisuuden syventymistä, Kurvinen sanoi.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.