Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ymmärrätkö nuorisokieltä? – Testaa taitosi Kouvolan Sanomien visassa!

Unesco poisti Liverpoolin satama-alueen maailmanperintökohteiden listalta – Britannia tyrmistyi

Unesco pudotti Englannin Liverpoolin satama-alueen maailmanperintökohteiden listaltaan äänestyksen jälkeen keskiviikkona. YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö perusteli päätöstä sillä, että brittikaupungin kehittämishankkeet ovat ryöstäytyneet liiallisiksi, kun alueelle on tulossa muun muassa pilvenpiirtäjiä ja uusi urheilustadion.

Britannian hallitus ilmoitti olevansa äärimmäisen pettynyt Unescon päätöksestä. Myös Liverpoolin alueen pormestari Steve Rotheram painotti, ettei Liverpoolin kaltaisten paikkojen pitäisi joutua valitsemaan maailmanperintöstatuksen ja kaupungin kehittämisen välillä. Unescon päätöstä kannattavien mielestä Liverpoolista kuitenkin puuttuu kehityksen ja historian kunnioittamisen välinen tasapaino.

Närkästyneitä lienevät kautta maailman myös ne, joiden mielestä Liverpoolissa perustettu Beatles on popmusiikin historian tärkein yhtye. Satama-alueella sijaitsee yhtyeen kunniaksi pystytetty patsas.

-----------

Korjattu aiempaa uutista klo 16.30: Unescon listalta poistettiin Liverpoolin satama-alue, ei Liverpoolin kaupunki.