Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ymmärrätkö nuorisokieltä? – Testaa taitosi Kouvolan Sanomien visassa!

Tays suosittelee rokotevälin lyhentämistä koronan kanssa painivalla Pirkanmaalla, jos tilanne sallii – tällä hetkellä mahdollista vain yksittäisissä kunnissa

Pirkanmaalla voidaan antaa koronarokotuksen toinen annos kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä, maakunnan koronarokotusten koordinaatioryhmä linjasi torstaina. Toistaiseksi aikaistaminen kuitenkin onnistuu vain yksittäisissä kunnissa.

Jotkut Pirkanmaan kunnat ovat Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) tiedotteen mukaan ilmoittaneet, että ensimmäiseen rokotukseen tulevien määrät ovat vähentyneet ja rokotteita uhkaa jäädä käyttämättä. Mikäli kunnassa on vapaita rokotusaikoja ja rokotteita, tehosterokotuksen ajankohtaa voidaan aikaistaa.

Valtaosassa Pirkanmaan kunnista rokotevälin tiivistäminen ei kuitenkaan ole tällä hetkellä mahdollista, koska niissä ei ole ylimääräisiä rokotteita tai vapaita aikoja.

Kuntien tilanteissa on eroja, ja rokotetilanne saattaa muuttua nopeastikin.

Pirkanmaan koronatilanne etenee huonompaan suuntaan. Tays:n arvion mukaan vaikeiden tuatien ja sairaalahoidon tarve todennäköisesti lisääntyy tartuntamäärien kasvaessa.

– Tällä hetkellä noin 94 prosentilla Pirkanmaalla tartunnan saaneista on puutteellinen rokotussuoja. Tämä korostaa rokotuksen merkitystä. Meillä on tarjolla tehokkaita rokotteita, jotka tehoavat myös varianttiviruksiin. Reilu puolet nuorista aikuisista on ottanut ensimmäisen rokotuksen, ja kannustan lämpimästi loppujakin hakemaan rokotuksen mahdollisimman pian, sanoo Taysin infektioyksikön apulaisylilääkäri Reetta Huttunen.