Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ymmärrätkö nuorisokieltä? – Testaa taitosi Kouvolan Sanomien visassa!

SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm sai syytteen Imatran kaupungin viisumijupakassa

Pääministeripuolue SDP:n ensimmäistä varapuheenjohtajaa, kansanedustaja Niina Malmia vastaan on nostettu syyte tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, kertoo erikoissyyttäjä Heikki Ylisirniö STT:lle.

Syyte liittyy Imatran kaupungin viisumijupakkaan. Samassa jutussa Imatran kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Erkki Saarimäki (sin.) sai syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Epäillyt rikokset tapahtuivat keväällä. Syyttäjän mukaan Saarimäki oli hakenut neljän vuoden viisumin Venäjälle ja laittanut laskun kaupungille maksettavaksi. Malm puolestaan oli hyväksynyt laskun kaupunginvaltuuston puheenjohtajan roolissa.

Imatran kaupungin sisäinen tarkastus puuttui noin 420 euron arvoiseen viisumihankintaan, minkä jälkeen kaupunginhallitus teki asiasta tutkintapyynnön poliisille.

Syytteiden rikosnimikkeiden perusteella asiassa epäillään Saarimäen osalta tahallista tekoa ja Malmin osalta huolimattomuutta. Ylisirniö kertoo päättäneensä syytteiden nostamisesta runsas viikko sitten.

Syytteiden tarkempi sisältö tulee julkiseksi, kun syytteet on luettu käräjillä. Etelä-Karjalan käräjäoikeudesta kerrotaan, että oikeudenkäynnin ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Syytteistä kertoi aiemmin Yle .