THL: Suomessa on todettu 412 uutta koronatartuntaa – koronatartuntojen määrän kasvu myös keski-ikäisillä huolettaa Uudellamaalla

Suomessa on raportoitu 412 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 4 204 tartuntaa, mikä on 1 657 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa pandemian aikana 102 042.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on noin 76, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli noin 46.

THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), jossa se on 141, ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, 129. Esimerkiksi Lapin sairaanhoitopiirissä ilmaantuvuus on nopeassa kasvussa, sillä kahden viikon ilmaantuvuus on 56, kun se kaksi viikkoa sitten oli vain yhdeksän.

Ilmaantuvuus on matalinta Keski-Pohjanmaalla, jossa se on 8. Luvut ovat pyöristettyjä.

Sairaalahoidossa 56 ihmistä

Koronarokotteen toisen annoksen on saanut 30 prosenttia Suomen väestöstä, mikä tarkoittaa noin 1,67 miljoonaa ihmistä.

Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa vajaalla 59 000:lla.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 3,59 miljoonaa eli 64,7 prosenttia Suomen väestöstä

Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä nousi eilisestä lähes 17 000:lla.

Tällä hetkellä Suomessa on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa yhteensä 56 ihmistä. Heistä tehohoidossa on yhdeksän.

Yhteensä sairaalahoidossa olevien määrä on pysynyt samana kuin keskiviikkona, jolloin THL viimeksi tiedotti asiasta. Tehohoidossa olevien määrä on kuitenkin laskenut yhdellä.

Keskiviikkona THL kertoi, että sairaalahoidossa oli yhteensä 56 ihmistä, joista tehohoidossa oli 10.

Uudellamaalla esitetään kokoontumisrajoitusten laajentamista

Uudenmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä esittää Etelä-Suomen aluehallintovirastolle kokoontumisrajoitusten laajentamista koko Uudenmaan alueelle ja nykyisten kokoontumisrajoitusten jatkamista pääkaupunkiseudulla.

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee vahvasti, että myös yksityistilaisuuksissa noudatettaisiin kokoontumisista annettuja rajoituksia. Suosituksen mukaan yli kymmenen hengen kokoontumisia sisätiloissa ei tulisi järjestää, ellei voida varmistua, että kahden metrin turvavälit säilyvät.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä on huolissaan kasvavista tartuntamääristä, paitsi nuorten aikuisten, myös vanhempien ikäryhmien keskuudessa. Husin infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen kertoo tiedotteessa, että viimeisen viikon aikana myös 30–50-vuotiaiden tartuntamäärissä on ollut nousua.

Länsi-Uusimaa siirtyi koronakoordinaatioryhmän päätöksellä kiihtymisvaiheeseen, eli koko Hus on nyt kiihtymisvaiheessa.

Kiihtymisvaiheessa ovat Husin lisäksi Pirkanmaan, Kainuun, Varsinais-Suomen, Pohjois-Karjalan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirit.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka