Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suuria maastopaloja Etelä-Ranskassa ja Pohjois-Espanjassa – edessä ehkä pitkä tulinen kesäkausi

Etelä-Ranskassa ja Pohjois-Espanjassa on viime päivinä syttynyt useita suuria maastopaloja. Espanjan Kataloniassa palomiehet pelkäävät, että edessä on pitkä tulinen kesäkausi.

Muun muassa Ranskassa Alaricin vuoristoalueilla raivosi viikonloppuna maastopalo. Pelastusviranomaiset sanoivat sunnuntai-iltana, että tuhannen palomiehen osasto oli intensiivisen työn jälkeen saanut palon hallintaan, kertoi L'independant- sanomalehti.

Katalonian puolella sammutetaan paloja esimerkiksi Conca de Barberan ja Anoian alueilla Barcelonasta länteen. Tuhkan ja savun ilmoitettiin viikonloppuna saavuttaneen Espanjan toiseksi suurimman kaupungin. Useat maaseudun maatilat on evakuoitu, kirjoitti El Periodico.

Ainakin tilapäisesti saatiin El Periodicon mukaan Kataloniassa hyviä uutisia maanantaina, kun sade auttoi palomiehiä taltuttamaan paloa Santa Coloma de Queraltissa.

Katalonian sanomalehti kertoi, että pelastusviranomaiset ovat hyvin huolestuneita maasto- ja metsäpaloriskistä. Tänä vuonna seudulla on syttynyt liki 400 metsäpaloa, joista hieman yli 50 heinäkuussa.

Espanjassa keskikesä on vasta alkamassa, ja esimerkiksi turismiala pelkää palojen karkottavan matkailijoita.