Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Virroilla tapahtunutta epäiltyä vesijettiampumista tutkitaan tapon yrityksenä – uhrin mukaan ampuja oli täysin tuntematon, poliisi pyytää vihjeitä

Pirkanmaalla Virroilla lauantaina tapahtunutta epäiltyä vesijettiampumista tutkitaan tässä vaiheessa tapon yrityksenä, kertoo tutkinnanjohtaja Veli-Pekka Välisaari STT:lle.

Poliisi epäilee, että vesijetillä liikkunutta yli 40-vuotiasta miestä ammuttiin aseella vasempaan käteen toisesta vesijetistä. Epäilty ampuminen tapahtui Toisveden länsirannalla, Herraskylän kanavan pohjoispuolella lauantaina noin kello 14.

Poliisin mukaan uhri pystyi ajamaan rantaan, mistä hänet vietiin sairaalahoitoon.

Epäilty ampuja liikkui poliisin mukaan sinisellä vesijetillä ja poistui Virtain suuntaan. Poliisin mukaan epäillyllä oli yllään punainen liivi. Epäillyn henkilöllisyys ei toistaiseksi ole poliisin tiedossa.

Mökkiläisiltä kyselty havaintoja

Rikoskomisario Välisaari kertoo, että poliisi on tähän mennessä kuulustellut uhria kertaalleen. Uhri ei kertomansa mukaan tuntenut ampujaa entuudestaan.

– Täysin tuntematon on ollut tämä henkilö, joka siitä on ohitse mennyt.

Alustavien tietojen mukaan tilanteessa ammuttiin yksi laukaus, eikä paikalla ollut muita kuin uhri ja epäilty ampuja. Tutkinnallisista syistä poliisi ei kerro julkisuuteen tarkemmin siitä, mitä uhri on kertonut tapahtumien kulusta.

Uhrin vammasta on pyydetty lääkärinlausunto, jota poliisi vielä odotti tiistaiaamuna.

Poliisi on tutkinut, löytyisikö uhrin vesijetistä ampumiseen liittyviä jälkiä. Lisäksi poliisi on käynyt kyselemässä havaintoja Toisveden rannan mökkiläisiltä lähellä epäillyn ampumisen tapahtumapaikkaa.

– Mitään ratkaisevaa havaintoa ei ole vielä tullut, Välisaari sanoo.

Uhrin mukaan ase oli käsiaseen tyyppinen

Uhri on kertonut poliisille, että häntä olisi ammuttu käsiaseen tyyppisellä aseella. Poliisilla ei ole tarkempaa tietoa aseen tyypistä. Poliisi odottaa, että lääkärinlausunto antaisi lisätietoa uhrin vammasta.

Välisaaren mukaan epäillyssä ampumisessa oli mahdollisuudet vakavaankin vammaan.

– Jos mietitään, että tuollaisesta liikkuvasta aluksesta ammutaan, mahdollisuus on voinut olla todella suuri, että siinä olisi käynyt pahasti.

Uhrin käsivamma ei ollut hengenvaarallinen, ja hän on jo päässyt pois sairaalasta.

"Todella harvinainen tapaus"

Välisaari ei muista omalta uraltaan vastaavaa tapausta eikä myöskään veneestä ampumista.

– Tämä on ainakin omalle kohdalleni todella harvinainen tapaus, Välisaari sanoo.

Hänen mukaansa on tärkeää, että tapahtumien kulku ja epäillyn ampumisen motiivi saadaan selville.

– Yritetään kaivaa se totuus sieltä esiin. Tässä vaiheessa on syytä epäillä, että asiat ovat menneet niin kuin asianomistaja on kertonut.

Välisaaren mukaan asioita pitää varmistella monesta suunnasta. Hänen mukaansa nyt olisi tärkeää, että epäillystä ampujasta saataisiin havaintoja ja vihjeitä, jotta tutkinnassa päästään eteenpäin.

Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja tapauksesta ja erityisesti sinisen vesijetin liikkeistä ja kuljettajasta. Vihjeistä voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi tai Virtain poliisille numeroon 0295 445 306.