Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raskaan liikenteen tehovalvonnassa paljastui lähes 400 rikkomusta tai puutetta – poliisi huolestunut puutteellisista kuorman varmistuksista

Raskaan liikenteen tehovalvonnassa paljastui jälleen ajo- ja lepoaikarikkomuksia sekä puutteellisesti varmistettuja kuormia, kerrotaan poliisin tiedotteessa.

– Poliisia huolestuttavat raskaan liikenteen puutteellisten kuorman varmistusten suuri määrä ja siksi tätä tullaan valvomaan myös jatkossa, kertoo poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta tiedotteen mukaan.

Poliisi paljasti viime viikon raskaan liikenteen tehovalvonnassa peräti 253 ajo- ja lepoaikarikkomusta sekä 43 ajopiirturirikkomusta. Lisäksi piirtureiden manipulointitapauksia paljastui neljä. Puutteellisia kuorman varmistamisia havaittiin 77 ajoneuvossa.

Epäkuntoisuuksien takia matka jouduttiin keskeyttämään kokonaan 12 tapauksessa ja seuraamuksia näistä rikkeistä kirjattiin yhteensä 79 kappaletta. Lisäksi rangaistuksia jaettiin 44 kuljettajan ja ajoneuvon asiapaperirikkomuksiin sekä 29 ylikuormaukseen liittyen. Etsintäkuulutettuja tavoitettiin valvonnassa neljä ja rattijuoppoja viisi.

Valvonnassa puututtiin myös kännykän käyttöön. Valvonnassa tuli esille 46 tarkkaamattomuuteen liittyvää tapausta, joissa valtaosassa kuljettajista käytti kännykkää ajon aikana tai näkökentän kohdalle oli asetettu muita esteitä.

Kaakkois-Suomen Rajavartiosto osallistui myös poliisin viime viikolla järjestämään valtakunnalliseen raskaan liikenteen tehovalvontaan valvomalla rajanylityspaikoilla.

Viikon aikana tarkastuksiin käytettiin noin 2 650 työtuntia ja tarkastuksia tehtiin yhteensä 1 968 raskaalle ajoneuvolle. Tarkastetuista ajoneuvoista 1 508 oli kotimaisia ja 460 ulkomaalaisia.