Näitä mökkipaikkoja helsinkiläiset nyt himoitsevat – markkinoille pölähti uusi ilmiö

Kuvituskuva. Hannu OJala
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Helsingin Uutiset

Mökkien hurjana kasvavalle kysynnälle ei näy loppua Suomessa.

– Tämän vuoden tammi–toukokuun aikana on vapaa-ajan asunto- ja mökkikauppoja tehty 32 prosenttia enemmän kuin viime vuoden samana ajankohtana, sanoo sanoo Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen tiedotteessa.

Rantanen sanoo, että Helsingissä ja pk-seudulla asuvat hakevat vapaa-ajan asuntoja 200 kilometrin säteellä kodista. Muualla Suomessa asuville sopivan mökkimatkan raja kulkee 100 kilometrissä.

Rantasen mukaan helsinkiläiset ovat kiinnostuneimpia Etelä-Suomen rannikkoseuduista. Hanko, Raasepori ja Kemiönsaari ovat halutuimpia alueita. Myös Kanta-Häme, Päijät-Häme, Loviisa ja Saimaa vetävät pk-seutulaisia puoleensa. Mikkelin seutu on ollut Rantasen mukaan erityisen suosittu.

Kolmekymppiset kaupunkilaiset ovat Rantasen mukaan uusi ostajaryhmä mökkimarkkinoilla.

–  Koronan synnyttämä uusi ilmiö asuntomarkkinoilla on sekin, että nyt mökkejä ja vapaa-ajan asuntoja ostavat myös milleniaalit ja nuoret aikuiset. Ennen koronaa 20–40-vuotiaat eivät olleet kiinnostuneita mökkeilystä tai kotimaan matkailusta, vaan he käyttivät mieluummin lomansa ja rahansa matkusteluun, kertoo Rantanen tiedotteessa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka