Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Satoja loukkaantunut palestiinalaisten ja Israelin joukkojen yhteenotossa Länsirannalla

Noin 270 palestiinalaista loukkaantui Länsirannalla perjantaina järjestetyissä mielenosoituksissa sen jälkeen, kun israelilaiset joukot hajottivat protestit, kertoi Punainen puolikuu -järjestö.

Punaisen puolikuun mukaan suurin osa loukkaantuneista tarvitsi sairaalahoitoa hengitettyään kyynelkaasua. Lisäksi seitsemän palestiinalaista oli haavoittunut israelilaisten joukkojen ampumista luodeista sekä 50 ihmistä oli saanut vammoja kumiluodeista.

Mittavimmat yhteenotot tapahtuivat Beitan kylässä miehitetyn Länsirannan pohjoisosassa.

Israelin armeija kertoi uutistoimisto AFP:lle, että noin 150 palestiinalaista oli heittänyt kiviä sotilaita kohti Beitassa. Lisäksi mielenosoittajat olivat sytyttäneet palamaan autonrenkaita.

Kuluneen viikon aikana israelilaiset joukot ampuivat kahta palestiinalaista kuolettavasti Beitassa.

Beitassa on ollut levotonta toukokuusta lähtien, jolloin kymmeniä israelilaisperheitä saapui alueelle ja alkoi rakentaa siirtokuntaa Nablusin lähellä sijaitsevalle kukkulalle. He uhmasivat sekä Israelin lakeja että kansainvälistä oikeutta.