Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Israel iski kohteisiin Libanonissa ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen

Israelin ilmavoimat on kertonut tehneensä ilmaiskuja naapurimaa Libanoniin ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen. Ilmavoimien mukaan Libanonista oli aiemmin torstaina ammuttu ohjuksia Israelin alueelle.

Israelin ilmavoimat iskevät säännöllisesti palestiinalaiskohteisiin Gazassa sekä epäiltyihin Hizbollah-järjestön ja Iranin kohteisiin Syyriassa. Nyt tehty isku oli ensimmäinen Libanonissa sijaitseviin kohteisiin tehty ilmahyökkäys sitten vuoden 2014.

Myös Hizbollahin johtama televisiokanava ja maan virallinen uutistoimisto ovat kertoneet ilmaiskuista.

Ammuksia kulki rajan yli myös keskiviikkona. Israelin ampuma tuli aiheutti maastopaloja Libanonin puolella, mutta mahdollisista uhreista ei ole kerrottu.

Kiristynyt tilanne ajoittuu hetkeen, jonka libanonilaiset muistelevat vuosi sitten tapahtunutta valtavaa räjähdystä pääkaupungissa Beirutissa. Maan hallitus erosi räjähdyksen jälkeen, eikä uutta ole edelleenkään saatu tilalle. Israel on toistuvasti varoittanut, ettei salli naapurinsa valtatyhjiön huonontavan turvallisuustilannetta rajalla.

YK:n rauhanturvaoperaatio UNIFIL on vedonnut konfliktin osapuoliin, jotta nämä säilyttäisivät malttinsa ja tilanteen eskaloitumiselta vältyttäisiin. Operaatio sanoo vakauden palauttamisen olevan välttämätöntä heti, jotta se voi aloittaa tutkintansa.