THL: Suomessa 665 uutta koronatartuntaa, 69 prosenttia Suomen väestöstä saanut ensimmäisen rokotuksen

Kahdessa viikossa Suomessa on todettu yli 10 000 koronatartuntaa. MIKKO STIG / LEHTIKUVA

Minja Viitanen, Anniina Korpela / STT

Suomessa on raportoitu 665 uutta koronatartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiistaina.

Kahden viime viikon aikana oli raportoitu 10 151 tartuntaa, mikä on 2 821 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin raportoitiin 7 330 uutta tartuntaa kahdessa viikossa.

THL:n mukaan Suomessa oli tiistaina koronatartunnan vuoksi sairaalahoidossa 104 ihmistä, joista 31 oli tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien määrä väheni maanantaina ilmoitetuista luvuista kolmella. Tehohoidossa olevien määrä kasvoi maanantaina ilmoitetusta yhdellä.

Yhteensä Suomessa on pandemian alusta lähtien raportoitu hieman yli 118 600 koronatartuntaa.

Ilmaantuvuus suurinta Uudellamaalla ja Lapissa

THL:n mukaan koronarokotteen ensimmäisen annoksen oli tiistaina saanut noin 3,83 miljoonaa ihmistä eli 69 prosenttia Suomen väestöstä.

Ensimmäisen rokoteannoksen saaneiden määrä nousi vuorokauden aikana lähes 5 000:lla.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus oli nyt 42,8 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 2,38 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa hieman yli 10 300:lla.

Ilmaantuvuusluku koko Suomessa viime kahden viikon ajalta oli noin 183 sataatuhatta ihmistä kohden, kun se edellisten kahden viikon ajalta oli noin 132.

Ilmaantuvuus oli suurinta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (306), Lapin sairaanhoitopiirissä (208), Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä (190) ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä (185). Luvut ovat pyöristettyjä.

Lapin sairaanhoitopiirin tartuntaluvut ovat kasvaneet nopeasti viime viikkoina. Marjanpoimijoilla on todettu Rovaniemellä 180 tartuntaa viime viikkojen aikana.

Etelä-Karjala siirtyi tiistaina koronaepidemian leviämisvaiheeseen alueellisen tilannekuvaryhmän päätöksellä. Leviämisvaiheessa ollaan myös pääkaupunkiseudulla, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa ja Ahvenanmaalla. Leviämisvaihe on kolmiportaisen asteikon vakavin epidemiatilanteen vaihe.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka