Puolustusvoimat jatkaa evakuointitehtävän turvaamista Kabulin lentokentällä, Puolustusvoimien julkaisemissa kuvissa pientä lasta kantava suomalainen sotilas

Suomalainen sotilas kantaa sylissään nukkuvaa lasta Kabulin lentokentällä. / Puolustusvoimat handout / Puolustusvoimat / LEHTIKUVA

Minja Viitanen / STT

Suomen Puolustusvoimat jatkaa evakuointitehtävän tukemista Afganistanissa Kabulin lentokentällä ja sen välittömässä läheisyydessä. Puolustusvoimat kertoo, että evakuoitavien määrä on kasvanut Suomen osalta selvästi joukon saapumisen jälkeen.

Puolustusvoimien suojausjoukko saapui Kabulin lentokentälle viime lauantaina.

Puolustusvoimat julkaisi tiistaina Twitterissä Kabulista kuvia, joissa esiintyy evakuointitehtävissä olevaa Puolustusvoimien henkilöstöä. Yhdessä kuvassa suomalainen sotilas kantaa pientä lasta, joka vaikuttaa nukkuvan. Kuvissa näkyy myös suomalaisia sotilaita valvomassa evakuoitavien ihmisten siirtymistä lentokoneeseen. Koneeseen kävelee erikokoisia perheitä pienine lapsineen ja kasseineen.

Tehtävänä turvata evakuointia

Kabulin lentokentälle on lähetetty Puolustusvoimien mukaan henkilöstöä Maavoimista, Ilmavoimista, Puolustusvoimien logistiikkalaitokselta sekä koti- ja ulkomaisista esikunnista. Joukot toimivat suojaustehtävissä, johto- ja yhteydenpitotehtävissä sekä tukitehtävissä, kuten lääkinnässä.

Alueelle lähetetyn joukon tehtävä on suojata ulkoministeriön työntekijöitä lentokentällä ja sen välittömässä läheisyydessä, auttaa heitä avustettavien evakuoinneissa sekä pitää yhteyttä alueella oleviin sotilasjoukkoihin toiminnan koordinoimiseksi sekä tilannekuvan muodostamiseksi.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka