Ukraina haluaa Yhdysvalloilta lisää tukea Venäjän uhkaa vastaan

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi aikoo keskiviikkona pyytää kollegaltaan Joe Bidenilta lisää sotilaallista tukea tavatessaan tämän Washingtonissa. Zelenskyin ja Bidenin tapaamista pohjustettiin jo tiistaina, kun Ukrainan presidentti vieraili puolustusministeriö Pentagonissa.

Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin vakuutti Zelenskyille, että Yhdysvallat aikoo jatkaa Venäjän painostamista, jotta Itä-Ukrainan ja Krimin konfliktit saadaan joskus päätökseen.

– Tulemme seisomaan tukenanne Venäjän vihamielisyyttä vastaan, Austin vakuutti.

Austinin mukaan Yhdysvallat tukee Ukrainaa uudella 60 miljoonan dollarin puolustuspaketilla, johon kuuluu muun muassa Javelin-panssarintorjuntaohjuksia. Austin muistutti niin ikään, että Yhdysvallat on käyttänyt Ukrainan puolustukseen jo 2,5 miljardia dollaria vuoden 2014 jälkeen.

Ukraina haluaa modernin laivaston Mustallemerelle

Zelenskyin mukaan Ukraina tarvitsee välitöntä tukea Venäjään vastaan etenkin Mustallamerellä.

– Meillä ei ole aikaa miettiä strategioita. Tarvitsemme niin paljon suojaa kuin vain on mahdollista, jotta konfliktin kärjistyminen voidaan estää. Tarvitsemme uudenaikaisen laivaston, ja sitä varten tarvitsemme kumppaneita. Tästä haluan puhua presidentti Bidenin kanssa, Zelenskyi sanoi.

Venäjä marssitti aikaisemmin tänä vuonna noin 100 000 sotilasta Ukrainan rajoille Krimille sotaharjoituksiin. Joukot vedettiin pois huhtikuussa, mutta valtaosa rajoille siirretystä kalustosta jäi paikalleen.

Zelenskyin mukaan Ukraina haluaa Yhdysvalloilta läheisempää kumppanuutta puolustusvälineteollisuudessa sekä lisää yhteistyötä kyberturvallisuuden parantamisessa.

– Emme pyydä lahjoja, vaan mahdollisuuksia omille asiantuntijoillemme, presidentti napautti.

Zelenskyi vakuutti myös, että Ukrainassa tehostetaan koko ajan korruption vastaista työtä. Biden on toistuvasti maininnut juuri korruption yhdeksi suurimmista esteistä yhteistyön tiivistämisessä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka