Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ladattavia autoja on hankittu Suomessa jo yli 80 000

Suomen autokannan sähköistyminen jatkui elokuussa, ja kaikkien ladattavien autojen yhteenlaskettu määrä Suomen autokannassa on kesän aikana noussut jo yli 80 000, kertoo Autoalan tiedotuskeskus.

Suomen teillä liikkuu tätä nykyä lähes 16 000 täyssähköautoa ja reilut 65 000 hybridiä.

Elokuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista 28 prosenttia oli ladattavia. Hybridien osuus tästä oli 18 prosenttiyksikköä ja täyssähköautojen kymmenen.

Ladattavien autojen osuuden ensirekisteröinneistä ennakoidaan tänä vuonna nousevan noin 30 prosenttiin, kun se viime vuonna oli 18 prosenttia. Norjassa ladattavien osuus on noussut jo 80 prosenttiin ensirekisteröinneistä, Ruotsissa 40 prosenttiin.

Vuoden alusta laskien uusia henkilöautoja on ensirekisteröity reilut 72 000, mikä on yksitoista prosenttia enemmän kuin vastaavalla jaksolla viime vuonna.

Elokuussa ensirekisteröintien määrä oli reilut 7 900, mikä on 6,9 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden elokuussa. Uusien autojen tilaukset eivät enää jumita koronakuopassa, mutta uudeksi hidasteeksi on tullut koronapandemian käynnistämä komponenttipula sekä toimitusviiveet.

Käytettyjä henkilöautoja myytiin elokuussa viime vuoden tahtiin, eli reilut 62 000.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.