Uusia koronavirustartuntoja Suomessa 683, viime viikolla tehtiin ennätysmäärä koronatestejä – "Voidaan sanoa, että epidemia polkee paikallaan"

Tiedotustilaisuus pidetään valtioneuvoston linnassa. Sami Kuusivirta

 STT , Anna Kivinen

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan uusien koronatapausten määrä on Suomessa edelleen vähentynyt, mutta viime viikolla raportoitu suotuisa kehitys on hidastunut.

– Voidaan sanoa, että epidemia polkee paikallaan, arvioi strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki torstaiaamun tiedotustilaisuudessa.

Tartunnat leviävät erityisesti rokottamattomien nuorten ja aikuisten piirissä, Voipio-Pulkki kertoi.

Suomessa raportoitiin tänään torstaina 683 uutta koronavirustartuntaa.

Sairaalahoidon tarve on pysynyt ennallaan, kohtuullisen matalana. Uusien tehohoitopotilaiden määrä on Voipio-Pulkin mukaan ollut selvästi laskussa.

Torstaiaamun tiedotustilaisuudessa kerrottiin myös, että viime viikolla Suomessa tehtiin ennätysmäärä koronatestejä, yli 172 000 kappaletta. Positiivisten testien osuus testatuista näytteistä on yhä pienentynyt ja oli viime viikolla 2,4 prosenttia.

STM ja THL pitävät torstaina 2. syyskuuta tilannekatsauksen, jossa käsitellään tauti- ja rokotustilannetta sekä koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti. Tilaisuus alkaa kello kymmeneltä aamulla.

Tilannekatsauksessa ovat mukana strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä ja ylilääkäri Otto Helve THL:stä. Lisäksi kysymyksiin vastaamassa ovat osastopäällikkö Taneli Puumalainen STM:stä ja johtava asiantuntija Mia Kontio THL:stä.

Suoraa lähetystä voit seurata tässä jutussa.

Juttua on muokattu 2.9. klo 11.55: THL tarkensi torstain koronalukuja, uusia tartuntoja on 683, ei 694 kuten aamulla ilmoitettiin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka