Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Antti Rinne on nousemassa työministeriksi, SDP aikoo tehdä ministerikierrätystä: katso tästä uusien ja lähtevien nimet – MTV: sisäpiirilähde kiistää tiedot

Ilta-Sanomien tietojen mukaan SDP aikoo tehdä ministerikierrätystä ensi viikon budjettiriihen jälkeen.

Hallitukseen olisivat nousemassa ex-pääministeri Antti Rinne ja lappeenrantalainen kansanedustaja, liikennevaliokunnan puheenjohtaja Suna Kymäläinen. Rinteestä on tulossa työministeri ja Kymäläisestä liikenne- ja viestintäministeri.

Tilaa uusille ministereille tekevät työministeri Tuula Haatainen ja liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Ilta-Sanomat kertoo, että ministerikierrätys on tiedossa SDP:ssä pienessä, pääministeri Sanna Marinin lähipiirissä, mutta tiedot ovat jo levinneet puolueen sisällä.

Lehti nostaa kolmantena mahdollisena ministerikierrätyksen kohteena esiin Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen nimen, mutta asiasta ei ole IS:n mukaan vielä varmuutta.

Mielenkiintoiseksi tiedot ministerikierrätyksestä tekee se, että MTV:n mukaan SDP ei olisi vaihtamassa ministereitään ollenkaan. SDP:n sisäpiiristä kiistetään MTV Uutisille, että puolueessa olisi luvassa ministerikierrätystä.

MTV:n lähteen mukaan SDP:n puoluejohto ei ole keskustellut ministerikierrätyksestä.