Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi kuoli ja kolme loukkaantui vakavasti pienkuorma-auton ulosajossa Kokkolassa perjantai-iltana

Kokkolassa yksi ihminen kuoli ja kolme loukkaantui vakavasti perjantai-iltana tapahtuneessa pienkuorma-auton ulosajossa, kertoi Pohjanmaan poliisi lauantaina.

Poliisin mukaan onnettomuus sattui, kun Kannuksen suunnasta valtatie 28:aa eli Kajaanintietä ajanut pienkuorma-auto suistui tien vasemmalle puolelle ojaan.

Onnettomuus sattui Kokkolan Kälviällä lähellä Kannuksen kunnanrajaa. Pelastuslaitos sai ilmoituksen ulosajosta noin puoli yhdeksän aikaan illalla.

Päivystävä palomestari Ville Mikkola kertoi STT:lle perjantai-iltana, että auto oli ajautunut ojan yli aukiolle. Hän myös sanoi Ilta-Sanomille , että muutama puu meni nurin.

Autossa oli kuljettajan lisäksi viisi ihmistä. Yksi matkustajista kuoli ulosajossa saamiinsa vammoihin. Kolme muuta matkustajaa loukkaantui vakavasti.

Poliisi ei ole kertonut kuolonuhrin ikää tai sukupuolta.

Alkoholinkäyttöä ei epäillä

Poliisi on aloittanut onnettomuudesta esitutkinnan. Tutkinnanjohtaja, komisario Stefan Nordman sanoo, että liikenneonnettomuuksissa epäillään lähtökohtaisesti vähintään liikenneturvallisuuden vaarantamista.

– Tässä epäillään kyllä muitakin rikosnimikkeitä, mutta ne tarkentuvat vielä esitutkinnan alussa, Nordman sanoi STT:lle.

Hän luonnehtii poliisin käynnistämää esitutkintaa laajaksi.

Poliisi ei lauantaina iltapäivällä kommentoinut onnettomuuden syytä tai tapahtumien kulkua tarkemmin. Nordmanin mukaan alkoholilla ei kuitenkaan epäillä olleen osuutta ulosajoon.

Tieosuudella ei onnettomuuspaikan läheisyydessä ole suuria mutkia.

Poliisi ja liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta jatkavat onnettomuuden tutkintaa.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.